Начало

Емоционално и при огромен зрителски интерес започна „Аполония“ 2020

  • ПДФ
  • Печат

36-тото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“ бе открито от кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев и арт директора на фестивала Маргарита Димитрова.

„Аполония“ е родена в Созопол. Созопол и „Аполония“ са неразривно свързани и така ще бъде завинаги.“, заяви пред изпълнения Амфитеатър г-н Янакиев и изказа искрени благодарности към организаторите на емблематичния за града фестивал.

Г-жа Димитрова не успя да прикрие чувствата си и коментира емоционално, че тази година е била изключително трудна за организирането на това мащабно мероприятие, но любовта към Созопол и музата, която градът дава на артистите, винаги им дават стимул. „Всичко дължим на голямото изкуство, това, за което живеем и за което се борим“, заяви тя.
По традиция бе присъдена и наградата „Аполон Токсофорос“, която се връчва за изключителен принос в развитието на българската култура и представянето и зад граница.
„Тази година наградата ще получи един прекрасен български композитор, пианист, аранжор, един човек, който е дълбоко свързан с „Аполония“. Човек, който всички обичаме, защото е един голям вълшебник.“, заяви арт директорът и връчи наградата на талантливия Живко Петров.

 


Старта на фестивала бе даден именно от концерта на Живко Петров, който представи четвъртия си албум Change the way на JP3 заедно с Димитър Карамфилов и Димитър Семов.
На събитието присъстваха зам.-министърът на културата Румен Димитров, областният управител Вълчо Чолаков, ръководството на Община Созопол, председателят на Общински съвет Георги Пинелов, общински съветници и други официални лица.


Цялата програма на Празниците на изкуствата е много интересна и вълнуваща. В предстоящите 5 дни публиката ще има удоволствието да се срещне с любимите си музиканти, актьори, режисьори и писатели.
Повече информация за събитията и продажбата на билети: https://www.apollonia.bg/
N.B. Събитията в Художествената галерия на 2.09, 5.09 и 6.09 започват в 19:00 часа.


scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

октомври 2020
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031