Начало

График за месец май на мобилен пункт за събиране на опасни битови отпадъци

  • ПДФ
  • Печат

Опасните материали в бита могат да бъдат в най-различни продукти – битова и строителна химия, технически материали, почистващи средства, препарати за борба с вредители и др. Ако на опаковките има СИМВОЛИ ЗА ОПАСНОСТ , след употреба отделете опаковките, заедно с остатъка от продукта и предайте отпадъците в Център за събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци – гр. Созопол или в мобилния пункт за събиране на опасни битови отпадъци.

 

Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци, влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, и системите за оползотворяване на отпадъци.

Може да предадете отпадъци като :
- Перилни и почистващи препарати, пестициди и други растително-защитни препарати за дома и градината. - Живак и живаксъдържащи отпадъци /термометри, живачни прекъсвачи и др./.

- Оборудване, съдържащо хлорирани и флуорирани въглероди /като хладилници и климатици/, домакински уреди /микровълнови печки/ , телевизори, офис оборудване /компютри, принтери, монитори/, електрически инструменти, масла / смазочни и моторни масла/, спирачни и антифризни течности, батерии и акумулатори.

- Отпадъци от поддържане на здравето: фармацевтични продукти /лекарства с изтекъл срок на годност и неподлежащи на употреба, продукти, свързани с грижа за домашните любимци

- Отпадъци от ремонти: Бои, лакове, бояджийски материали, мастила, импрегнанти, лепила, разтворители, замърсени опаковки, кърпи за изтривани и замърсени облекла, в т.ч. и предпазни средства като маски и филтри, използвани при нанасянето на покрития, замърсени дървесни материали.

- Отпадъци от развлечения и хоби, други отпадъци, образувани в бита, чийто състав и свойства създават риск за човешкото здраве и околната среда, в т.ч. свързани с упражняване на хоби: фотографски материали, музикални уредби, игрови конзоли, играчки с батерии и др.

Предайте опасните отпадъци на удобно за Вас място.

Телефони за връзка : 0884/ 311 678, 0884/ 311 676

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2020
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031