Начало

Тихомир Янакиев проведе среща с местния бизнес

  • ПДФ
  • Печат

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев проведе среща с представители на местния бизнес, по покана на Христина Михова - председател на Асоциация на търговците в Созопол, за да бъдат коментирани промените, които предстоят в града. Главният архитект Радост Георгиева и представители на общинската администрация също присъстваха на срещата, за да запознаят в подробности местния бизнес с търговската схема за временно преместваеми обекти по чл.56 от ЗУТ и Плана за организация на движението.

 

 

Арх. Георгиева предостави на присъстващите брошура, илюстрираща проблемите от неправилното стопанисване на сгради – паметници на културата и тротоари. Тя поясни, че кабинетът и е отворен за всеки гражданин и е предложила алтернативни решения на всеки, който се е допитал до нея. До момента са проведени редица разговори със собственици на имоти и търговски обекти относно премахването на рекламни табели от паметници на културата, демонтиране на конзолни тенти и освобождаване на част от тротоарите. Тя обяви, че всички тенти и чадъри в града, трябва да бъдат в определени цветове. Относно зазимяването на обекти, апелът на главния архитект бе всички търговци да бъдат така добри да прибират оборудването си след сезона, за да бъде Созопол приветлив през цялата година.


С бизнеса бяха обсъдени и предприетите действия към момента и предстоящите такива във връзка с плана за организация на движението. Стана ясно, че паркингът на нос Скамни вече е разширен и заравнен, като идеята е той да се ползва само от местните жители. Ремонт и разширение тече и на паркингите на ул. „Вихрен“ и на Боруна. Абонаментът за тези и другите буферните паркинги ще бъде в размер на 100лв. за година. Специалистите от общинската администрация поясниха, че на входа на Стария град отново ще има бариера, но тя вече ще е с четец за номерата на автомобилите и по този начин ще се изключи варианта с една карта в града да по няколко коли, което ще повиши и приходите на Общината.


Целта на Тихомир Янакиев и цялата общинска администрация е Созопол да придобие приветлива визия, съчетаваща съвременност и античност. Идеите на кмета бяха приветствани от местния бизнес. Янакиев е категоричен, че се търси баланс между облика на града, законността и бизнеса, златната среда между обществените желания и тези на търговците. Всеки присъстващ имаше възможността да зададе въпрос и да получи отговор както от кмета, така и от компетентните лица от администрацията. Вероятно преди началото на сезона също ще бъде организирана подобна среща, за уточняване на действията от двете страни.


 

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2020
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930