Начало

Международната лятна Академия на изкуствата очаква своите почитатели

  • ПДФ
  • Печат

Международната лятна Академия на изкуствата - Созопол датира от юли 2004 и  за тези 12 години, разширява, обогатява и популяризира високата култура сред най- младите таланти от България, Европа и света. Академията предлага на високо академично ниво майсторски класове, които синтезират, срещат и преплитат знания, опит и креативност.   Именитите преподаватели, покорили европейските и световни сцени въпреки натоварената си творческа програма, намират специално време за да са част от Академията. Нейният основател и директор е Петя Великова, която превръща мечтите в реалност, в духовен терминал за култури, образование и формира у младите хора вкус, стил и ценности. Едно от големите предизвикателства на тазгодишното издание е майсторският клас по творческо писане при Вяра Николова. С всяко следващо лято, Академията разширява палитрата от  различните жанрове изкуства. А заключителните концерти, изложби и театрални представления се превръщат в незабравими събития. Международният летен форум ни изненадва с новината, че майсторският клас по пиано при Мария Принц ще се проведе във Виена, столицата на музиката, от 17 до 23 юли 2017. Заниманията и заключителният концерт ще се провеждат в концертната зала на клавирната катедра на Университета за музика и танц Lothringerstrasse 18. Този факт обогатява авторитета, разширява географските и духовни параметри на Академията, ръководена от Петя Великова.

Темата на уъркшопа по актьорско майсторство в рамките на Академия по изкуствата е: „Психофизически тренинг върху драматургията на Харолд Пинтър“, по идея на Касиел  Ноа Ашер.

Останалите преподаватели, които ще водят майсторски класове са:

проф. Георги Спасов- флейта и артистичен директор на Академията; проф. Петко Радев- кларинет; проф. Кеворк Мардиросян- цигулка, проф. Анатоли Кръстев и гл. асистент д-р Атанас Кръстев- виолончело, преподаватели в НМА - София;  Маргарита Калчева- контрабас, преподавател в Университета в Канадзава, Япония; д- р Бинка Добрева - народно пеене, солистка на хор „Мистерии на българските гласове“ и преподавател в Югозападен Университет – Благоевград; Сузана Клинчарова – арфа; доц. Елена Иванова – сценография и Силвия Илкова и Юлиян Месса за втора поредна година ще разкриват тайните в изобразителното изкуство с езика на живописта. Предстои и съпътстваща програма от синтез на изкуствата със специалното участие клавирно трио „Тракия“ от Турция с концерт на 17.07. в Археологическия музей – Созопол, Вечер на бароковата музика на 19.07. на бароков квартет с оригинални барокови инструменти и премиера на книгата на Анжела Димчева – Игли в съня в Градската Художествена галерия на 20.07.2017 год. Всички събития са от 19 часа с вход свободен за жителите и гостите на град Созопол.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

tr.han

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2018
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30