Начало

Великденски базар набира средства за неличимо болни

  • ПДФ
  • Печат

Станалият традиционен Великденски базар в Созопол тази година привлече благотворителността на хора от цялата община. С вкусни ястия и оригинални сладкиши участваха благотворително институции, ресторанти, неправителствени организации и кметства. На отрупаните с кулинарни изкушения маси присъстваха и типичните само за Созопол дамги. Благотворителният базар бе открит от кмета Панйот  Рейзи, който благодари на присъстващите за добротата и състраданието към страдащите и нуждаещите се и ги поздрави с Великденските празници. Средствата, които ще бъдат набрани от продажбата на кулинарните експонати ще бъдат предоставени за лекарства на неличимо болни жители на община Созопол.

Празничният ден започна с красивите изпълнения на 160 лазарки от цялата община, които взеха участия в шестия Общински празник „Лазарица”. Детските групи показаха автентични обичаи свързани с лазаруването и красиви народни носии. Участниците бяха наградени от кмета Панайот Рейзи, който даде специална награда на най- малката лазарка- 2 годишната Ирена от с. Равадиново.

С литийно шествие бяха пренесени мощите на св. Йоан Кръстител от църквата „Св. Георги Победоносец” в храм „Св. Св. Кирил и Методий”, където ще останат през лятото. Шествието водено от отец Иван и кмета на Созопол бе посрещнато от празничен камбанен звън в обновената и ремонтирана църква. Нови икони и дърворезбовани утвари посрещнаха първите поклоници дошли да се помолят пред мощите на светеца.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930