Начало

Социалната политика на Созопол впечатли областен управител

  • ПДФ
  • Печат

И докато поданиците на нейно величество Английската кралица се плашат от българските работници и изпадат в ксенофобия при всеки повод, то Германия има друго мнение по въпроса и прилага друга политика. Група немски бизнесмени и представители на държавни институции, водени от областния управител на Дегендорф Кристиян Барнрайтер бяха на посещение в Бургаска област ,за да предложат работа и обучение на млади и амбициозни българи.Сред бизнесмените имаше представители на строителни фирми, хотелиери и ресторантьори.

Немската делегация бе на посещение в Созопол, където бе приета от зам. кмета на община Созопол Катя Стоянова. Тя запозна гостите с богатата история и култура на града, с успехите в развитието на общината и бъдещите проекти. Областния управител на Дегендорф и бизнесмените бяха много впечатлени от социалната политика на община Созопол. Разговорът със заместник кмета продължи в тази посока, а гостите искаха допълнителна информация за всяка една социална услуга, която предлага общината. Подпомагането на новородено дете с 2 000 лв. бе обект на дискусия и по време на разходката из Созопол.Представителите на богатата немска провинция не скриха възхищението си от успехите на община Созопол в областта на социалната политика.

Директорът на Археологическия музей Димитър Недев представи най- новите археологически разкопки и разказа за сензационните разкрития от миналата година. Гостите разгледаха музея „Южна крепостна стена и кула” и пиха по чаша червено вино в компанията на Аполон. Разходката продължи в Етнографския музей и приключи в църквата Св. Георги с поклонение пред мощите на Св. Йоан Кръстител и мощите на Св. Николай Чудотворец.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2020
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31