Начало

Столетница от Черноморец вдява игла без очила

  • ПДФ
  • Печат

На 25 август Неделя Шидерова Сотирова от  Черноморец стана първата столетница в най- новата история на града. С бодър дух и чувство за хумор тя посрещаше гости, а деца, внуци и правнуци бяха около нея, за да споделят празничния  ден. Специален гост на събитието бе кметът Добри Добрев, който искрено поздрави дребната столетница и пожела по- младите да имат поне на половина от нейния бодър дух и добро настроение. Кметството подари на баба Неделя  плазмен телевизор, красива  торта и голяма кошница с цветя с пожелание още много години да посреща гости на рождения си ден.

Неделя Сотирова приемаше дълго време поздравления от роднини, приятели и съседи. Попитана каква е рецептата за дълголетие, тя сподели простичко:” Трябва да се обичат хората и да се уважават и тогава ще живеят добре и дълго”. За разлика от много други тя сподели, че е имала хубав живот и макар да е живяла трудно е била щастлива,защото е била заобиколена с хора, които я обичат и уважават.

Боледувала е през дългите години на своя живот, но нищо повече от аналгин   не е вземала като лекарство. И друго сподели столетницата на Черноморец. „Може да не ми вярвате, преди не можех да вдявам иглата без очила, а сега мога”- казва с гордост баба Неделя и разказва, че много рядко ползва очилата.

Напук на зловещите информации,че районът около Черноморец е радиоактивен, баба Неделя доживя 100 години. Само преди няколко години е бил съвсем близо до този рекорд и друг жител на курортното градче, който доживява до 99 години и 11 месеца. По- възрастните си спомнят, че преди много години в Черноморец е имало и друг рекордьор. Местен жител е доживял до 110 години.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930