Начало

Фестивал”Созополис”- сцена за талантливите деца на община Созопол

  • ПДФ
  • Печат

 

 

С хубаво време, талантливи деца и многобройна публика стартира фестивал Созополис. Заместник кмета на гр. Созопол – Катя Стоянова, приветства  с усмивка участници и гости на първия по рода си пет дневен фестивал „Созополис”, който се провежда  по проект „Изминати/бъдещи пътища” на  община Созопол. С нежни рими възхвали града водещата Мими Черкезова, и покани на сцената първите талантливи участници на Деня на театъра – хора към ОУ „Св.св. Кирил и Методий” гр. Созопол с ръководител Пепа Запрянова, които изпълниха химна на Обединена Европа - Бетовеновата Ода на радостта и Химна на Созопол.

Публиката беше впечатлена и от Театралният кръжок при созополското Основно училище "Св.св. Кирил и Методий", който представи драматизация на поемата "Кирчо пред съда" от Асен Босев.

Със смях и аплодисменти беше оценено и изпълнението на младите таланти от театралната школа при ОУ „Христо Ботев” гр. Черноморец, които изпълниха драматизацията „Златна българска приказка” от Мая Далгъчева.

В ранния следобед студенти от НАТФИЗ зарадваха най-малките зрители с куклен театър „Комедия дел Арте”, а вечерта завърши с Премиера на „Вражалец” от Ст. Л. Костов – с режисьор П. Пантелеев и невероятно добрата игра на самодейния театрален състав към читалището.

Града отвори врати за провеждането на едно изцяло ново събитие, което ще представи националното ни културно – историческо наследство в артистична мозайка, ще покаже магията на изкуството в слово и образ, в прослава на таланта и многолико превъплъщение.

В рамките на най- новия фестивал на Созопол ще се проведат 23 концертни, театрални и шоу събития. Кметът на община Созопол ще награди участниците в конкурса за фотография и рисунка и литературният конкурс ще връчи наградите на отличените в последния ден на фестивала. получат наградите си .


scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930