Начало

Младежи ще "спасяват" Светия кръст на Йордановден

На 6-ти януари християнският свят празнува Богоявление, или Йордановден. По традиция и тази година смелите момчета на Созопол ще скочат в студените морски води на Централен плаж за „спасяването” на Светия кръст.
Честванията на Йордановден в Созопол ще започнат в 8:00ч. в храм „Св. Георги Победоносец” с Утриня и Света литургия, а в 10:00ч. ще продължат с Велик Водосвет. В 11:00ч. с литийно шествие всички ще се отправят към Централен плаж, Созопол, където ще бъде проведен традиционния ритуал по спасяване на Светия кръст.
Община Созопол е осигурила и награден фонд за всички участници в надпреварата, а записването на желаещите ще се извършва на място в четвъртък, 6.01.2022 г. от 10:30ч. на Централен плаж, представяйки лична карта. В надпреварата могат да се включат всички младежи, навършили 16 години. На място ще бъде извършен медицински преглед на всеки участник.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (6.1.22.jpg)Програма121 Kb
scroll back to top
 

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !!!

Днес, 4.01.2022 г., до 13:00 ч. Община Созопол няма да предоставя административни услуги във фронт-офиса поради технически причини.
Извиняваме се за причиненото неудобство!
scroll back to top
 

Да посрешнем заедно новата 2022 година

2022 година наближава, а Община Созопол възнамерява да превърне новогодишната нощ в незабравим и много приятен спомен. Плануваме посрещането на една по-добра, по-успешна и по-щастлива нова година и каним всички вас - жители и гости на общината на празник на открито. Площадът на Коледния базар ще бъде огласян от музика в изпълнение на пленителния Вениамин, финалистите от Гласът на България 2021 Нани и Сонай и взривяващия и единствен имитатор на Майкъл Джексън в страната – Иван Драганов. Пъстрата музикална палитра на Оркестър „Бургас” пък ще ни подтикне да почувстваме и изживеем величието на българският фолклор.

Хубавите емоции помагат на човек да бъде здрав и да вярва, че всичко предстоящо ще бъде добро. Добрата музика, шампанското и баницата с късмети са осигурени, чакаме теб и твоите приятели във великолепно празнично настроение, за да вдигнем заедно наздравица за една благодатна нова 2022 година.

Началото на вечерта ще бъде дадено точно в 22:00 ч. на Коледния базар.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (NG.jpg)NG.jpg136 Kb
scroll back to top
 

Нерегламентираното изхвтрляне на отпадъци подлежи на наказателни санкции

Във връзка с констатирано нераглементирано изхвърляне на строителни отпадъци във и до съдове, предназначени единствено за битови отпадъци, ви уведомяваме за следните забрани и ограничения, подлежащи на налагане с наказателни санкции

Съгласно НАРЕДБА
за управление на отпадъците на територията на Община Созопол

Чл. 7. Забранява се:
1. Изхвърлянето на отпадъци извън предназначените за целта съдове и места;
2. Изоставянето, нерегламентираното изхвърляне и изгаряне или друга форма на неконтролирано управление на отпадъците;
3. Изхвърлянето в съдовете за разделно събиране на отпадъци, различни по вид от обозначените;
4. Изхвърлянето на отпадъци от производствени и търговски обекти, заведения за обществено хранене, административни и жилищни сгради, в уличните кошчета за смет;
5. Изхвърлянето на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) и негодни за употреба батерии в съдовете за битови отпадъци и/или в съдовете за разделно събиране на отпадъци, както и смесването им с други отпадъци;
6. Изваждането на отпадъци от съдовете за битови отпадъци или от съдовете за разделно събиране на отпадъци, освен от лицата, на които е възложено тяхното обслужване;
7. Изхвърлянето в съдовете за отпадъци и около тях на едрогабаритни, строителни и растителни отпадъци, земни маси, както и отпадъци с потенциално висок екологичен и здравен риск, които биха могли да доведат до увреждане на самите съдове, и сметосъбиращата и сметоизвозваща техника;
8. Спирането и паркирането на превозни средства пред съдовете за отпадъци по начин, който възпрепятства събирането и извозването им;
9. Разместването и повреждането на съдовете за отпадъци;
10. Изхвърлянето в съдовете за битови отпадъци на отпадъци от промишлеността, селското стопанство и животновъдството;
11. Паленето и изгарянето на отпадъци и материали и изхвърлянето на незагасена жар в съдовете за смет;

Съгласно Закон за управление на отпадъците

Предаването и приемането на производствените, строителните и опасните отпадъци се извършват само въз основа на писмен договор с лица, притежаващи разрешение, комплексно разрешително или регистрационен документ по чл. 35 от ЗУО за съответната дейност и площадка за отпадъци със съответния код съгласно наредбата за класификация на отпадъците.

При установяване на причинителите на отпадъци  на физическите лица се налага глоба от 3000 до 10 000 лв., а на юридическите лица и едноличните търговци - имуществена санкция от 6000 до 20 000 лв.

scroll back to top
 

Ученици от ОУ "Христо Ботев" с жест към възрастните хора

Община Созопол благодари на петокласничката Иванина и шестокласника Николай от ОУ "Христо Ботев"-гр. Черноморец, които днес лично предоставиха на кмета Тихомир Янакиев над 80 броя ръчно изработени от тях и техни съученици коледни картички.
Инициативата е на г-жа Моника Тенева, която съвместно с г-жа Елена Симова успяват да мотивират сръчните ученици от I, V, VI и VII клас да измайсторят коледни картички с оригинални пожелания, с които да бъдат поздравени потребителите на Домашен социален патронаж от населените места гр. Черноморец, с. Атия и с. Равна гора.
Нека всички се поучим от децата и да бъдем по-добри, да съхраняваме топлината на празника и уюта на дома. Общинска администрация ви пожелава здраве, щастие и благополучие!
scroll back to top
 

Страница 2 от 383

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

януари 2022
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31