Начало

Военно окръжие-Бургас обявява вакантни длъжности

ЦЕНТРАЛНО ВОЕННО ОКРЪЖИЕ

ВОЕННО ОКРЪЖИЕ ІІ СТЕПЕН - БУРГАС

8000, гр. Бургас, ул. „Цар Асен” № 4, телефон 056/842-046

Военно окръжие ІІ степен – Бургас съобщава, че със заповед № ОХ-571/14.06.2022 г. на министъра на отбраната на Република България са обявени вакантни длъжности за приемане на срочна служба в доброволния резерв на български граждани в НВУ „Васил Левски”, както следва:

 

- НВУ „Васил Левски” – гр. Велико Търново - 120 длъжности

- Факултет „А, ПВО и КИС” – гр. Шумен - 30 длъжности

Срок за подаване на документи - до 06.07.2022 г.

Повече информация за кандидатстването и подаването на документите можете да получите в сайта на ЦВО http://www.comd.bg/, както в сградата на Военно окръжие ІІ степен – Бургас и в офисите за военен отчет в общините.

scroll back to top
 

Фестивал „Музите“ – лятната магия на Созопол

Tази година от 5 до 15 юли за 16-ти пореден път Созопол ще бъде домакин на фестивал Музите, организиран от Сдружение „Музите” и Община Созопол. Фестивалът представя всички изкуства и съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти в две сесии по 5 дни. Програмата включва конкурси под формата на големи публични концерти, изложби и театри, атрактивни дефилета, анимации и забавления.
Заповядайте на фестивала и се потопете в неповторимата атмосфера на Созопол и Музите! Фестивалът е отворен за участници, партньори, гости и приятели!
Входът е свободен!
Официален сайт: www.muzite.org/bg/

scroll back to top
 

Обявено е частично бедствено положение в Зидарово

Поради обилните валежи на 14.06.2022 г., довели до увеличение на притока на река Факийска, и нанесените материални щети, Кметът на Община Созопол обяви частично бедствено положение в землището на с. Зидарово за срок от 48 часа.
Най- големи количества дъждовна вода са преминали през центъра на селото. Там водостока е плочест, но не е могъл да поеме цялото количество вода и е затлачен с камъни и растителност. Отнесени са части от асфалтовото покритие на централния площад, непосредствено до втока на водостока. При оттока е разрушена част от подпорна стена, наводнени са сградите на Кметството и Клуба на пенсионера. Пътната настилка е покрита с кал и наноси от преминалите водни количества, някои улици са трудно проходими.
Останалите водостоци в селото също са компрометирани вследствие на затлачването с наноси и растителност. Има много изнесен материал и образувани дупки около крилата на водостоците, откъртени и отнесени са парапети.
Тихомир Янакиев мобилизира доброволното формирование към Община Созопол, служители на администрацията, включително и екипите на Комплекс за социални услуги и здравеопазване, за овладяване на бедственото положение. Участие взимат и доброволци от селото. По разпореждане на Янакиев в почистването и ремонта на засегнатите части се включва и тежка механизация. Екип описва щетите на засегнатите домакинства.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (IMG_20220615_095200.jpg)сн.11767 Kb
Изтегляне на файла (IMG_20220615_100006.jpg)сн.22582 Kb
Изтегляне на файла (IMG_20220615_102224.jpg)сн.33380 Kb
Изтегляне на файла (viber_изображение_2022-06-15_16-08-13-375.jpg)сн.4228 Kb
scroll back to top
 

"Синя зона" влиза в сила

От днес, 10-ти юни в град Созопол в сила влиза т.нар. „синя зона“, като обхванатите улични участъци са по:
- Провлак между ул. „Крайбрежна“ и Градска градина;
- Район на Читалището;
- Ул. „Републиканска“ (от пл. „Черно море“ до ул. „Одеса“);
- Ул. „Ропотамо“,
- Ул. „Виа понтика“ ;
- Общински път BGS 1220 ( район плаж Смокиня).
Позволеният максимален престой в „синя зона“ на автомобилите е 4 часа. Обозначени са и инвалидни места, на които също максималният престой ще бъде 4 часа. Цената за 1 час паркиране в зоната е 2 лв., а заплащането ще се извършва предварително за необходимия часови диапазон посредством паркинг автомати (паркомати) в брой, с дебитна/кредитна карта или онлайн чрез мобилно приложение, сканирайки QR код.
Служителите от Обществен ред ще следят за неправилно паркирани автомобили и при нарушение ще санкционират с фиш съгласно ЗДвП и Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на територията на община Созопол.
За повече информация - тел.: 0550 2 57 08, Кол център: 0897013205.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (QR CODE_BLUE ZONE.png)QR CODE_BLUE ZONE.png55 Kb
scroll back to top
 

Янакиев се срещна с посланика на Япония

Кметът Тихомир Янакиев посрещна днес в своя кабинет извънредния и пълномощен посланик на Япония в България Хироши Нарахира. Негово превъзходителство бе придружен от своя първи секретар по политическите въпроси г-жа Аои Ямагиши.
В рамките на разговора се подчертаха традиционно добрите двустранни отношения, а акценти бяха поставени върху културно-историческите забележителности в България, които са високо ценени от японците.
Обсъден бе потенциалът и необходимостта да се положат повече усилия в посока развиване на приятелските отношения между двете страни и възможностите за създаване на двустранни отношения в сферите на туризма и в други ключови области.
"Истински съм впечатлен от красивата природа на град Созопол. Също така, за мен беше огромна чест да се срещна с Вас и да се докосна до Вашата безгранична отдаденост към град Созопол и добрите Ви намерения. Убеден съм, че Созопол крие огромен потенциал за още по-добро бъдещо развитие. Искрено се надявам, че ще продължите да давате Вашата безценна подкрепа за задълбочаването на приятелските връзки с Япония.", написа в почетната книга на Созопол Н.Пр.Хироши Нарахира.
scroll back to top
 

Страница 2 от 411

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2022
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930