Начало

ПОКАНА

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев

кани жителите на гр. Созопол на Общоградско събрание, което ще се проведе на 21.02.2020г. /петък/ от 17:30ч. в залата на кино-видео клуба на НЧ „Отец Паисий“.

Събранието ще протече при следния дневен ред:

1.Отчет за дейността на кмета през първите 100 дни на управление

2.Съставяне на Обществен съвет.

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Кмет на Община Созопол

scroll back to top
 

Отчет за първите 100 дни на управление на Тихомир Янакиев

Уважаеми жители на община Созопол,

Първите 100 дни след встъпването ми в длъжност като кмет на Община Созопол изтичат точно днес – 14 февруари. С оглед стремежът ми за прозрачност и граждански контрол върху управлението, смятам че е редно да направя отчет за дейността си до момента, да очертая състоянието на общината и да посоча някои от предстоящите ни задачи.

scroll back to top

продължава>

 

Прие се бюджет 2020 на Община Созопол

На петото редовно заседание на Общински съвет Созопол бе приет бюджета на Община Созопол за 2020 година. С 13 гласа на общинските съветници „за“ и с два гласа „въздържал се“ бюджетът на общината от 24 360 000 лв. е факт.


 

scroll back to top

продължава>

 

142 години от Освобождението на Созопол

Програмата по случай 142 години от Освобождението на Созопол започна в НЧ "Отец Паисий" с театралната постановка "Разпитът", в която участваха Христо Мутафчиев и Веселин Плачков. Залата бе препълнена от желаещи да гледат представлението. След постановката публиката имаше възможността да задава въпроси на актьорите, а директорката на СУ "Св.Св. Кирил и Методий" - Димитрина Щерионова в знак на благодарност им поднесе букети. Театърът бе насочен основно към учениците и е част от работата по превенция на МКБППМН с цел гражданско и патриотично възпитание.

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на генерал Лермонтов , созополчани почетоха 142 години от Освобождението на града от османско робство. На тържествената церемония присъстваха кметът на Созопол - Тихомир Янакиев, заместник-кметът – Румен Кисьов, председателят на Общински съвет – Георги Пинелов, общински съветници, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и клуб „Българка, Тракийско дружество „Яни Попов”, Сдружение за българо-гръцко приятелство, ПК „Чайка” и десетки граждани. На официалната покана се отзоваха генералният и почетният консули на Руската Федерация – Владимир Климанов и Тонко Фотев.

scroll back to top

продължава>

 

Поздравителен адрес на Кмета на Община Созопол по повод 142-та годишнина от Освобождението на града

Скъпи съграждани,

Поздравявам ви със 142-та годишнина от Освобождението на Созопол от османско иго!

В този ден ни обединяват чувства на признателност и почит към святото и героично дело на българи и руси, извоювали свободата ни. Обединява ни отговорността за бъдещето на Созопол. Нека не забравяме да защитаваме всекидневно свободата си – с воля и ентусиазъм, с мисъл и действие, с упоритост и благоразумие! Нека днешният ден пробуди духа ни на родолюбци и дано храбростта на дедите ни окуражава бъдещите поколения!

Дълбок поклон пред героите дали живота си, за да бъдем свободни!


ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Кмет на Община Созопол

scroll back to top
 

Страница 2 от 266

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

февруари 2020
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829