Начало

Скейт рампа е новата придобивка на децата в Созопол

Днес започна поставянето на площадка за скейтборд в Созопол, която още утре ще бъде достъпна за всички деца и младежи, нетърпеливи да я ползват.

Инициатори за нейното създаване са момчета от града, които внесоха своето искане официално в Общината, след което осъществиха и среща лично с Кмета, на която ясно изразиха своето желание за поставяне на подобен тип съоръжение. „Надявам се да обърнете внимание на нашето искане и по възможност да го изпълните”, завършиха те.
Община Созопол радушно прие предложението на младите хора и сбъдна мечтата им да имат свое място, където да се забавляват и да практикуват хобито си.
„Желанието ми е децата на Созопол да растат здрави и активни, а спортът е една от най-важните предпоставки за това и ние като администрация ще правим всичко възможно да разширяваме възможностите за спортуване в общината.”, коментира кмета Янакиев.
Освен за скейтборд, площадката, която се намира до парк „Кита”, дава възможност на децата да упражняват и други видове екстремни спортове като каране на ролери, тротинетки и колелета.
scroll back to top
 

Созополските гребци обраха медалите на състезанието в Пловдив

От 13-ти до 18-ти юли т.г. се проведе Държавен индивидуален шампионат по гребане в град Пловдив, в който созополските гребци участваха в пет възрастови групи. Силният отбор бе придружаван от своите треньори Андон Кюмюрджиев и Николай Георгиев, както и от Кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, на който беше предоставена възможността да награди част от състезателите. Въпреки изключително голямата конкуренция на състезанието, нашите гребци убедително завоюваха куп отличия.


При деца под 12 г. Михаил Янакиев и Христо Славов грабнаха златни медали на скиф. При двойките скул републикански шампиони са Христо Славов и Димитър Зингинов, а Филип Ралев и Константин Костов се окичиха с бронзови медали.

При деца на възраст 13-14 г. Мартин Мандов се класира на 6-то място на скиф, а двойката скул в състав Мартин Мандов и Димитър Иванов остана на 7-мо място. При юношите младша възраст Георги Друмев и Димитър Вълчев се окичиха с бронзови медали.

Юношите старша възраст Виктор Райков и Димитър Каракачанов грабнаха бронзов медал на двойка скул , а Димитър Каракачанов се класира на 3-то място на скиф.

Мъжкият отбор на Созопол в състав Николай Георгиев и Димитър Каракачанов завоюва сребърен медал на двойка скул. На четвърто място се класираха Николай Георгиев на скиф мъже тежка категория, а при лека категория - Радослав Алексиев. Достойно бе представянето и на Росен Бобчев и Яни Иванов.

Созополските състезатели затвърдиха водеща позиция на клуба в национален мащаб и показаха отлична подготовка и издръжливост. Ръководството на Гребен клуб Созопол и Община Созопол изказва своите поздравления за успешното представяне на отбора и пожелава здраве и много успехи за в бъдеще.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (viber_изображение_2021-07-20_20-59-35-719.jpg)сн.175 Kb
Изтегляне на файла (viber_изображение_2021-07-20_20-59-44-602.jpg)сн.257 Kb
Изтегляне на файла (viber_изображение_2021-07-20_21-00-00-580.jpg)сн.3232 Kb
Изтегляне на файла (viber_изображение_2021-07-20_21-00-04-502.jpg)сн.4228 Kb
Изтегляне на файла (viber_изображение_2021-07-20_21-00-09-588.jpg)сн.5182 Kb
Изтегляне на файла (viber_изображение_2021-07-20_21-00-48-768.jpg)сн.6218 Kb
Изтегляне на файла (viber_изображение_2021-07-20_21-00-48-864.jpg)сн.7237 Kb
scroll back to top
 

По покана на кмета на Созопол, официален гост на празника на града бе Президентът на Република България Румен Радев

По стара българска традиция, той бе посрещнат с питка и сол в сградата на общинска администрация. Там се проведе и срещата между Президента и Кмета, на която присъстваха още Николай Копринков - Секретар по вътрешна политика и гражданско общество, Ирина Гъркова - Секретар по духовност и култура, Кирил Атанасов - Секретар за връзки с медиите на Президента, Областният управител проф. Мария Нейкова, Председателят на Общински съвет Георги Пинелов и зам.-кметовете Тодор Дамянов и Румен Кисьов.


На срещата бе обсъдена спешната необходимост от сформиране на работещо правителство, за да не изпадне България в парламентарна криза. Акцент в разговора бе и желанието на Община Созопол да придобие правото на стопанисване върху държавни имоти, в т.ч. „Батареята” и остров „Св. Кирик и Юлита”. За финал Румен Радев написа послание в почетната книга на Созопол, а Тихомир Янакиев му поднесе подарък, част от който бе и нарисуваната специално за повода и предоставена от Али Муталибов маслена картина.

Заедно те се отправиха към летния театър, пред който се проведе церемонията по награждаване на отличените във фотоконкурса „Уловени мигове от Созополско око”. Награди от Кмета получиха Росица Гюрова и и Мариета Танева – 3то място, Васил Петров – 2ро място, Габриел Генчев – 1во място, а специалната награда бе дадена на Иван Тачев за принос към Община Созопол. Габриел Генчев бе отличен и от Президента Радев, от който лично получи почетен знак.

Вечерта продължи с празничен концерт на летния театър „Аполония”, от чиято сцена Кметът Янакиев и Президентът Радев отправиха свои приветствия към жителите на Созопол. Официални гости на събитието бяха още генералния консул на Русия Владимир Климанов, почетният консул на Русия Тонко Фотев, общински съветници, почетни граждани на Созопол, народни представители от различни политически групи.

По традиция на този ден се отличава личност с особено голям принос към обществеността. Тази година духовният водач на Созопол Отец Иван бе отличен посмъртно със званието „почетен гражданин”. От Кмета и Председателя на Общински съвет отличието получи отец Димитър, който през сълзи припомни на всички присъстващи за живота на покойния отец Иван и неговия принос към созополската църква.

След кратко видео, показващо красотата на града, местните жители показаха своя огромен талант. На сцената се изявиха Кристиян, Никола, Росен Костов и група „Ел Греко”, хора към Сдружение за българо-гръцко приятелство, Жан Шейтанов и групата за народни танци при Читалището. Наситената с много емоции и силни ръкопляскания вечер завърши с тържествена заря, която озари небето над Созопол.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (DSC_0798.JPG)снимка 13683 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0940.JPG)снимка 24264 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0966.JPG)снимка 33756 Kb
scroll back to top
 

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на празника на град Созопол

На 17 юли, събота, държавният глава Румен Радев ще участва в отбелязването на празника на град Созопол.
От 19.00 часа президентът ще посети фотоизложбата „Уловени мигове от созополско око“ на площад „Хан Крум“ пред летен театър „Аполония“. Държавният глава ще отличи участник в конкурса, излъчил фотоизложбата.
От 20.30 часа, в летен театър „Аполония“, ще започне празничният концерт с „Талантите на Созопол“, а Румен Радев ще отправи приветствие към гражданите на Созопол по случай празника.
scroll back to top
 

Принудително изпълнение на заповед за премахване на незаконен строеж

СЪОБЩЕНИЕ

Относно: Принудително изпълнение на заповед за премахване на незаконен строеж на територията на община Созопол

Община Созопол УВЕДОМЯВА всички строителни фирми и организации, членове на Камарата на строителите в България, че във връзка с дейността по премахване на незаконни строежи и части от тях, уредена в Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и Наредбата за принудително изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях от Община Созопол, набира оферти от строителни фирми за извършване дейността по премахване на незаконен строеж „едноетажна постройка“, находящ се в поземлен имот /ПИ/ 81178.41.24 по кадастралната карта на гр. Черноморец, с.о.Червенка, съгласно влязла в сила Заповед № 8-Z-1841/24.11.2014г., издадена от Кмета на Община Созопол.

Със заповедта е разпоредено премахване на едноетажна постройка с предназначение „лятна кухня” с приблизителни размери в план 3.50/20.00м.

В 14-дневен срок от публикуване на настоящото съобщение желаещите фирми могат да представят офертите си във фронт-офиса на Община Созопол или на е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .
Повече информация относно вида и местоположението на незаконния строеж може да получите от 9:00 до 1
2:30 часа, от понеделник до петък в Община Созопол.

scroll back to top
 

Страница 10 от 368

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2021
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930