Начало

Бог Дионисий дава старт на Празника на виното в Созопол

С шествие, предвождано от бог Дионисий ще бъде даден старт на традиционният Винен фестивал на Созопол. Официалното откриване е на 30.07.2021 г., петък от 17.30 ч. във фестивалната зона, която се намира между летен театър "Аполония" и Археологическия музей.
С поздравление от кмета на Созопол Тихомир Янакиев и фолклорен концерт ще бъде даден старта на четвъртото издание на WINE FEST SOZOPOL 2021. Жителите и гостите на Созопол ще се докоснат до майсторлъка на българския винопроизводител и ще опитат неустоимия вкус на над 100 вида омайни вина, 30 квалитетни вина от 9 лозарски региона на Италия, първата българска Премиум мастика Имане и тежката артилерия на българските ракии- Троянска сливова.
Фестивалът е отворен за посетители и винолюбители от 16.00 ч. до 22.00 часа на 30,31 юли и 1 август (петък, събота и неделя). Освен да дегустират най-качествените български вина и да си закупят любимото вино, посетителите могат да участват в томбола, която се тегли всяка вечер в 21.00 ч. За участниците и посетителите на WINE FEST SOZOPOL 2021, организаторите са подготвили мини концерти всяка вечер от 18.00 часа.
Доброто настроение е гарантирано на празника на виното в Созопол.
scroll back to top
 

30.07.2021 г.

Брой 532, 30.07.2021 г.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (Sozopol-30.07.2021 (1).pdf)Sozopol-30.07.2021 (1).pdf1332 Kb
scroll back to top
 

Културен афиш за месец август 2021

 

01 август от 21:00 часа – Театрална постановка „ЛЪЖАТА“- летен театър „Аполония“ с билети на касата

02 август 20:30 ч. – „Царете на магията“ – летен театър „Аполония“ – вход свободен

03 август 20:30 часа – Музикален спектакъл „Емил – изповед“ с участието на Ники Априлов – летен театър „Аполония“ – вход свободен

04 август от 20:00 ч. – Концерт на духов оркестър в чест на ФБСК – летен театър „Аполония“- вход свободен

05 – 10 август – Международен фестивал на куклен и площаден театър „Арлекино и Марионета“ – вход свободен

 

scroll back to top

продължава>

 

Конкурс за изработка на идеен проект за бюст–паметник на Васил Левски- второ обявление

ОБЯВА

Община Созопол повторно обявява конкурс за изработка на идеен проект за бюст – паметник на Васил Левски, който се предвижда да бъде поставен в гр. Созопол, Градска градина, Централна алея.

Назначената комисия не одобри подадените предложения по предходна обява от 21 март 2021г. и направи предложение за повторно обявяване.

Изисквания:

§ В конкурса могат да участват художници, скулптори и студенти.

§ За конкурса се приемат само авторски предложения.

Съдържание:

§ Проектът да е съставен от две взаимосвързани части –  Бюст-паметник (от 60 до 70 см височина) и основа-постамент с трапецовидна или правоъгълна форма (от 110 до 120 см височина). Основа с размери 70см/70см

scroll back to top

продължава>

 

Созопол и руският Ярославъл с първа стъпка към побратимяване

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев и кметът на Ярославски общински район Николай Золотников подписаха протокол за намерения за съвместно сътрудничество.

Представителите на двете общини проведоха своята първа среща в сградата на Общинска администрация, която започна с видео представяне на Ярославъл. Кметът Золотников демонстрира предимствата на своя район, посочвайки факти от сферата на образованието, културата, бизнеса, земеделието, животновъдството и др., като съответно Янакиев представи пред гостите родния Созопол. Акценти в разговора бяха сходствата и различията във функциите на Държава, Община и Общински съвет в двете страни, коментирани бяха планове и предизвикателства на национално и местно ниво в различни области.
По време на срещата главите на двата района подписаха протокол за намерения за съвместно сътрудничество, чрез който правят първата стъпка към побратимяване на Созопол и Ярославъл. За разлика от Русия, у нас подобно решение следва да бъде одобрено от Общински съвет, и в тази връзка Янакиев сподели, че ще внесе докладна в местния парламент възможно най-скоро.
На официалната среща присъстваха още зам.-кметът Тодор Дамянов, председателят на Общински съвет Георги Пинелов, почетния консул на Руската федерация Тонко Фотев, представителите на Ярославски общински район Елена Волкова, Елена Мартьшкина и Мария Димитриева.
И двете страни са на мнение, че побратимяването би довело до постигане на взаимноизгодни резултати, които ще допринесат за развитието на двете общини в областта на образованието, туризма, установяването на бизнес контакти между малкия и средния бизнес и местните сдружения, насърчавано ще бъде сътрудничеството на професионални и любителски творчески екипи и културни институции, за да представят взаимно съвременната и традиционна култура на народите.
Повод за посещението на делегацията са Дните на руската култура, които в този формат се провеждат за втора поредна година в Созопол и предизвикват истински взрив от емоции сред публиката. Събитието бе открито вчера с фотоизложба, подготвена от Руския културно-информационен център, на която приветствие към присъстващите отправиха кметът Тихомир Янакиев и посланикът на Руската федерация в България Н.Пр. Елеонора Митрофанова.
Вечерта продължи с концерт на ансамбъл „Здравица“, който впечатли огромната публика на откритата сцена в центъра на античния град с хореография, основана на народния танц, съпътствана от зареждаща колоритна музика.
Днес и утре, 28 и 29.07.2021 г., от 20:30 ч. на летен театър "Аполония" предстоят кино вечери, които ще предложат на жителите и гостите на града филмовите заглавия „Брестката крепост“ и „Ерата на първите“. Вход свободен.
scroll back to top
 

Страница 8 от 368

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2021
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930