Начало

Предстоят изнесени приемни дни на Янакиев

През идните дни Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев ще проведе изнесен приемен ден за жителите на гр. Черноморец, с. Индже войвода и с. Крушевец съгласно следния график:
18.05.2022 г. (сряда)
18:00 ч.-19:00 ч. - гр. Черноморец, Пенсионерски клуб
19.05.2022 г. (четвъртък)
17:00-17:45 ч. - с. Индже войвода, Читалище
18:15-19:15 ч. - с. Крушевец, Кметство
scroll back to top
 

Предстои подготовка на паркинг "Скамни"

Община Созопол апелира гражданите да преместят своите автомобили от паркинг "Скамни" поради протичащата подготовка на паркингите за предстоящия летен сезон.
Предварително се извиняваме за причиненото неудобство.
scroll back to top
 

С изложба на открито отбелязваме европейския ден на морето

Вдъхновяваща и образователна е изложбата, която ще бъде разположена в европейския ден на морето - 20 май. Неин автор е созополчанинът Никола Бобчев, който е категоричен че проблемът със замърсяването на водните басейни е комплексен и не може да се реши само от един пътник или от хората, почистващи ежедневно около своя дом. Нужна е генерална промяна в поведението на всички ни. При това не само на нас в България.
Протягайки ръка към природата и с цел вдъхновение и мотивация да опазим чисто любимото море Община Созопол представя четирите години от каузата LessPlastic Bulgaria на младия еколог, събрани в 24 платна, представящи мащабното разпространение на пластмасовите отпадъци.
От изложбата "Последна спирка-Черно море", която ще бъде разположена на площад „Хан Крум“ пред летен театър „Аполония“, гр. Созопол от 20.05.2022 г., ще научите:
????Как стигнахме до настоящия пластмасов прилив
????Разгражда ли се пластмасата в морето и по-добре ли е да се разпадне на малки частици
????Колко малки могат да са пластмасовите отпадъци
????Какви са последствията върху морските обитатели и върху нас хората
...и много забавни факти и съвети.
scroll back to top
 

Всички заедно в инициативата "Ние сме Созопол"

За пореден път созополчани ще запретнат ръкави в името на общата кауза - да живеят в по-чист град. Съвместната инициатива на Общинска администрация и Обществения съвет "Ние сме Созопол", подкрепена от десетки местни жители, ще се проведе в три дни - 20,21 и 22 май. Допълнително ще бъдат обявени локациите и контактите на отговорниците.
По традиция лично кметът на общината Тихомир Янакиев и служителите на администрацията ще се включат в акцията, за да може градът да стане по-красив и да посрещне Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, както и да открие сезона в по-приветлив вид.
Акцията включва боядисване и освежаване на детски площадки, огради и съоръжения, окосяване на тревни площи, почистване на обществени пространства. Материалите се осигуряват от Общината. Поканени са всички граждани, гости и приятели на Созопол да се включат в разкрасяването на любимия си град.
Равносметката от до сега провежданата инициатива "Ние сме Созопол" показва, че по този начин, освен, че се спестяват средства от бюджета на общината, администрацията изпълнява своето обещание винаги да е с лице към хората и да влага лично отношение към развитието на града.
Кметът Янакиев, който е един от първите, които винаги се включват, казва: "Вярвам, че винаги ще бъдете така обединени в общите каузи. Ние заедно сме Созопол!".
scroll back to top
 

Местата, отредени за локално паркиране са изчерпани

Община Созопол уведомява гражданите, че поради изчерпване на свободните паркоместа се преустановява приемът на заявления за услугата "локално паркиране".
В Център за административно и информационно обслужване (фронт-офис) продължават да се приемат заявления за услугата "платен абонамент".
scroll back to top
 

Страница 8 от 411

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2022
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930