Начало

Заповед РД-01-37/10.03.2021 на Директора на РЗИ-Бургас за въвеждане на противоепидемични мерки

Със своя заповед Директорът на РЗИ Бургас въвежда временни противоепидемични мерки на територията на област Бургас, считано от 00:00ч. на 12.03.2021г. до 00:00ч. на 26.03.2021г.

С цялата заповед може да се запознаете в прикачения файл.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (РД-01-37.pdf)РД-01-37.pdf1314 Kb
scroll back to top
 

Договор за сътрудничество бе сключен между Созопол и Визе, Турция

Договор за сътрудничество и установяване на приятелски отношения бе сключен днес между община Созопол и община Визе, Турция.
Кметът на Визе Ерджан Озалп бе посрещнат от Тихомир Янакиев в неговия кабинет, където в присъствието на официалната турска делегация, председателя на ОбС Созопол Георги Пинелов и зам.-кмета Тодор Дамянов, двамата градоначалници положиха своите подписи на документа, узаконяващ намерението на двете Общини за международно сътрудничество на основата на равнопоставеност и взаимен интерес.
Това се случва след като през октомври месец на изминалата година в Община Созопол постъпи писмо от г-н Озалп с предложение да се установят трайни отношения на побратимяване, които да дадат възможност за създаване, развитие и укрепване на приятелски връзки. С Решение № 265/17.12.2020г. Общински съвет Созопол подкрепи идеята и упълномощи Кмета на община Созопол да подпише договор за побратимяване, който да бъде основата на бъдещо сътрудничество и партньорство, взаимна обмяна на информация, идеи и добри практики в сферата на туризма, културата и социалните дейности, както и популяризиране на общината в чужбина чрез участие в национални и международни форуми и изложения.
Двете страни заявиха обща позиция, че ще работят заедно по съвместни инициативи и проекти, както и по разработване на програма за привличане на инвестиции в областите на сътрудничество.
След официалната среща турската делегация бе поканена да разгледа Етнографския музей, в чиито зали е пресъздаден уютът на някогашната созополска съща и са изложени традиционни занаятчийски инструменти, свързани с основния поминък на населението - риболов, земеделие, скотовъдство.
scroll back to top
 

Общинско горско предприятие стартира залесителната кампания "Посади си дърво"

Под звуците на „Хубава си моя горо“ стартира първата, от създаването на Общинско горско предприятие, залесителна кампания в Созопол, която има за цел създаване на нови гори в незалесени местности.
Първата фиданка бе положена от кмета Тихомир Янакиев и директора на ОГП Мишо Жеков, след което всички присъстващи дадоха своя дан към природата.
Това е само началото на еко каузата „Посади си дърво“, чрез която с видовете дъб и липа ще бъдат залесени общо 75 декара в местността Св. Илия. Към инициативата вече се присъединиха учениците от ОУ „Христо Ботев“ гр. Черноморец, а тепърва в предстоят редица събития, предоставящи възможността на малки и големи да засадят дърво и дарят добро на природата.
Кампанията ще се проведе съгласно приетата Програма за развитие на горския сектор и в съответствие с Европейската директива за развитието на горския сектор.
scroll back to top
 

Срокове за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и в подвижна избирателна кутия

Община Созопол уведомява избирателите с постоянен и настоящ адрес в две различни населени места в страната, че фигурират в избирателния списък в съответната секция по постоянен адрес. Желаещите да гласуват в секция по настоящ адрес, е необходимо да подадат заявление за вписване в избирателния списък по настоящия адрес не по-късно от 20 март 2021 г. по образец (Приложение № 12-НС от изборните книжа). След като лицето бъде вписано в избирателния списък по настоящ адрес, автоматично ще бъде заличено от списъка по постоянен адрес и няма да може да упражни правото си на глас там.
Заявлението се подава в Общината по настоящ адрес или електронно през интернет страницата/e-mail адреса на съответната Общината (официален e-mail адрес на Община Созопол – Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ).
Заявления за гласуване в подвижна избирателна кутия (Приложение № 14-НС от изборните книжа) могат да бъдат подавани в дните между 24 и 31.03.2021 г. в съответната Община или през интернет страницата/e-mail адреса на Общината (официален e-mail адрес на Община Созопол – Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ). При подаване на заявлението от упълномощено лице, няма законово изискване пълномощното да бъде нотариално заверено.
scroll back to top
 

Разяснителна кампания за предстоящите избори

По повод предстоящите избори за народни представители на 4 април 2021г. Централната избирателна комисия  е изработила 30-секундни видеоклипове с цел разясняване правата и задълженията на гражданите, които могат да бъдат видени на интернет страницата на ЦИК - https://www.cik.bg/bg/ns2021/campaign/video

scroll back to top
 

Страница 7 от 342

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2021
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930