Начало

Община Созопол отменя новогодишния празничен концерт

Уважаеми съграждани и гости на Созопол,

Съгласно заповед РД-01-718/18.12.2020 г. на Министъра на здравеопазването, с цел избягване на масови събирания, дори и на открито, новогодишната празнична програма на пл.„Хан Крум“ се отменя.

Желаем Ви приятно посрещане на Новата 2021 година, отдайте се на семеен уют и споделете моментите с най-близките си, за да успеем заедно да опазим живота и здравето на всички ни. Нека 2021 година донесе здраве, щастие и спокойствие във всеки дом! Вярваме, че предстоят по-добри времена и всички отново ще празнуваме заедно!

scroll back to top
 

Децата вече играят на обновената спортна площадка в Созопол

Днес официално бе открита обновената и една и от посещаваните от децата площадка на созополската ул. Мусала. „Благодаря на проектантите, строителния надзор и изпълнителите за положения труд и качествено изпълнената работа. Това категорично е една много добра придобивка за жителите, и най-вече за децата, и съм сигурен, че ще я ползват с удоволствие.”, отбеляза кметът Янакиев, след което заедно с управителя на фирмата изпълнител "Бургстрой" ООД символично прерязаха лентичката на реконструирания спортен обект.
„Това е един своеобразен коледен подарък за всички деца на Созопол.”, коментираха присъстващи, като добавиха че е необходимо да пазим игрището, за да можем да му се радваме по-дълго време.
Поради епидемиологичната обстановка и заповедите на Министъра на здравеопазването не бе организирано събитие, което да зарадва най-малките, но децата бяха нетърпеливи и веднага изпробваха новата площадка.
Игрището е затворено с метална оградна система с височина 5м., а входовете са два. Съществуващата асфалтова настилка бе грундирана и върху нея бе положен нов гладък асфалт с наклон за добро отводняване, а по страничните линии на игрището са монтирани линейни отводнители. Теренът е покрит с разливна каучукова настилка, която е с висока устойчивост на абразия, UV лъчи, вода, високи и ниски температури. Игрището е оборудвано с врати за минифутбол с мрежа с размери 300/200/100 см. и с баскетболни кошове.
Проектът е финансиран от Държавен фонд „Земеделие”, Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020г., Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (DSC_0565.JPG)снимка 13835 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0577.JPG)снимка 23871 Kb
Изтегляне на файла (IMG_20201214_160756.jpg)снимка 32620 Kb
scroll back to top
 

Обръщение на Кмета на община Созопол по повод Рождество Христово и Новата 2021 година

Скъпи съграждани,

жители и гости на община Созопол,

в навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово и на Новата 2021 година отправям сърдечни пожелания за много здраве, любов и благоденствие във Вашите домове!

Коледа не е просто празник, тя е символ на надеждата, добротата и обичта между хората. Нека чистотата и смирението на святата Коледна нощ се превърнат в повод да се опрем на вярата си, да послушаме вътрешния си глас, да проявим доброта към ближния си. Нека отворим сърцата си за искрица човещина и разбирателство,  благосклонност и оптимизъм.

Изпращаме една много трудна година, която беляза с неочаквани събития целия свят, но и година, която ни доказа, че можем да бъдем обединени както в трудни моменти, така и в  реализирането на благородни каузи, които водят до благополучието на община Созопол и нейните жители. Вярвам, че през 2021 година всички ние ще умножим успехите си като продължим заедно да преследваме целите си за един по-добър и мирен свят.

Нека Новата година донесе на всички ни много здраве, радост и светли чувства!

Весела и споделена Коледа!

Успешна, щастлива и щедра Нова година!

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Кмет на община Созопол

scroll back to top
 

Сем.Карчеви и Сдружение "Чиста Атия" са призьорите в конкурса "Коледен Созопол"2020

През най-празничния месец от годината – декември, за поредна година се проведе конкурсът „Коледен Созопол“, в който много от Вас показаха чудесни празнични украси и запалиха искрата на доброто настроение във всички ни.

Днес, 22.12.2020г., комисия в състав председател: Мария Вълчева, членове: Мария Найденова, Христо Бардуков, Цветелина Ралева и Милена Желева, определена със Заповед №8-Z-1452/18.12.2020 на Кмета на Община Созопол открои най-оригиналните празнични външни украси в две основни категории – „Украса на дом“ и „Украса на институция“.

Класиране:

scroll back to top

продължава>

 

Община Созопол награждава отличилите се през годината деца

Измина една нелека за човечеството година, трудна за реализиране на събития и показване на възможности. Въпреки сложната обстановка, нашите деца съумяха и показаха желание, воля, умения и реализираха отлични резултати в различни мероприятия на национално и международно ниво.

 

Децата на община Созопол - нашето бъдеще, постигнаха забележителни успехи през 2020 година и по този повод, в различна за всички обстановка, Община Созопол в лицето на кмета г-н Тихомир Янакиев поздравява и награждава отличилите се в различни учебни и спортни състезания .

 

scroll back to top

продължава>

 

Страница 6 от 327

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

януари 2021
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031