Начало

ОБЩИНСКИЯT ПЛУВЕН БАСЕЙН В СОЗОПОЛ ВЕЧЕ СЕ ЗАХРАНВА С ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ

Проектът е реализиран с подкрепата на Shell

Созопол, 19 март 2021 г. – Oбщинският плувен басейн в Созопол вече се захранва с възобновяема енергия. Проектът е реализиран благодарение на социална инвестиция в размер на 133 000 лева, направена от Shell и партньорите й в проучвателен „Блок 1-14 Хан Кубрат“ в Черно море – Woodside Energy и Repsol. На покрива на закрития басейн са монтирани 170 соларни панела със съответното оборудване и e осигурено ново енергийно ефективно осветление. Соларната система ще спести 39 000 килограма въглероден диоксид на година и ще произведе електричество, достатъчно за зареждането на 5 000 000 смартфона.

Проектът е реализиран в партньорство с Община Созопол.

scroll back to top

продължава>

 

Управителят на ЦНСТ с. Атия с престижна номинация от Министерство на труда и социалната политика

Росица Карабаджакова получи номинация за награда „Социален работник на годината - 2021“ в категория „услуги за деца“. Годишните награди се организират по повод Световния ден на социалната работа 16 март от Министерството на труда и социалната политика, за да бъдат отличени служители, които със своите знания, умения и лични качества ежедневно доказват, че да си социален работник е призвание, което е дадено на малцина.


 

Години наред тя подпомага процеса на развитие на настанените в дома в с. Атия деца и младежи с увреждания, оказва им подкрепа в областта на преоткриването и развиването на способностите им с оглед на успешното им социално включване и придобиване на умения за самостоятелен живот извън Центъра. Росица Карабаджакова и нейният екип успяват да осигурят на децата и младежите ежедневна подкрепа в среда близка до семейната, задоволявайки и развивайки ежедневните им потребности – образователни, информационни и други, организират свободното им време като прилагат индивидуален подход.


Росица Карабаджакова се ползва с голямо уважение от своите колеги и се радва на огромната любов на децата и младежите в Центъра за настаняване от семеен тип в село Атия.

Поздравления за номинацията! Пожелаваме Ви здраве и сили за постигане на нови професионални успехи!

scroll back to top
 

СЪОБЩЕНИЕ

Общинска администрация Созопол уведомява жителите на общината, че във връзка с предстоящите избори на 04.04.2021 г. за народни представители ще бъде осигурено дежурство на служителите от отдел "ГРАО" /фронт-офис/ и всички Кметства по населени места, както следва:

- 20.03.2021 г. /събота/ от 8:30 ч. до 17:15 ч. – за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес;

- 27.03.2021 г. /събота/ от 8:30 ч. до 17:15 ч. - за подаване на заяления за отстраняване на допуснати непълноти и грешки в избирателния списък.

scroll back to top
 

Обява за обществено обсъждане на План за интегрирано развитие на община Созопол (ПИРО) за периода 2021-2027 г.

От 23 февруари 2021 г. на сайта на Община Созопол стартира обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Созопол за периода 2021-2027. Представена е стратегическата част на ПИРО на община Созопол и основните проектни предложения по приоритети, които Общината ще се стреми да реализира през следващите 7 години.

Настоящата процедура приключва на 23 март 2021г., след което предстои проектът да бъде внесен за разглеждане в Общински Съвет Созопол, предвид което очакваме до тази дата Вашите предложения, включително чрез попълване на приложените „Фишове за проектни предложения“.

Повече информация - в прикачения файл.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (покана обществено обсъждане ПИРО.pdf)Покана обществено обсъждане ПИРО229 Kb
scroll back to top
 

Поздравителен адрес на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев по случай Световния ден на социалната работа

Уважаеми социални работници,

Приемете моите поздравления по повод Вашия професионален празник - Световния ден на социалната работа!

Социалната работа не е само професия, база от знания или реализиране на определени политики, социалната работа е високоотговорна кауза, която се подчинява на принципи и ценности.

Вие сте хората, които помагат на най-уязвимата част от нашето общество. Вашият неуморен труд, всеотдайност и професионализъм дават достоен живот.

Пожелавам Ви здраве, вдъхновение, мотивация и упоритост за постигане на нови професионални успехи!

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Кмет на община Созопол

scroll back to top
 

Страница 6 от 342

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2021
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930