Начало

Дядо Коледа ще раздава подаръци на децата от община Созопол

И тази година Дядо Коледа ще бъде в Созопол и ще раздава подаръци на послушните деца. Инициативата с участието на Добрия старец, който ще зарадва малчуганите, е част от коледната програма на Община Созопол. Събитието ще се проведе на 25.12.2021г. (събота) от 16:30 ч. при елхата в центъра на гр. Созопол.
Желаещите родители могат да донесат подаръците за децата от 20-ти до 23.12.2020г., от 8:30 ч. до 17:00 ч. в сградата на Община Созопол, като на всеки подарък да бъде записано: име на детето и телефон за връзка с родителя. Повече информация на телефон: 0550 2 57 04.
Всеки желаещ може да се включи и в инициативата „Благотворителен Дядо Коледа“ в подкрепа на хората в неравностойно положение за посрещане на Новата 2022 година. Може да доставите хранителните продукти, парични средства и всичко, което Ви е на сърце и в магазина за домашни потреби на ул. „Ропотамо“ №16 (Веселата улица) при Силвия Андреева. Ако пък желаете Добрият старец да посети дома Ви или посочен от Вас адрес на територията на цялата община и да зарадва Вашето дете с очаквания от него подарък, се свържете с Христо Бардуков на тел.: 0878 41 47 77.
scroll back to top
 

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с работа по проект "Рехабилитация на ул. „Републиканска” от общински път BGS1210 до кръстовището с ул. „Одеса” и ул. „Одеса”. Ново строителство от ул. „Одеса”, изграждане на ул. „Цар Симеон Велики”, ул. „Цар Асен Велики” и ул. „Хан Тервел” на гр. Созопол”,
Община Созопол уведомява жители и гости на града, че на гореописаните улици, както и по отсечката, свързаща улиците "Стара планина" и "Одеса", текат строителни и асфалтови дейности и се ограничава преминаването на превозни средства. Апелираме живущите в района да не паркират своите автомобили на посочените улици, за да не се компрометира новоположената настилка, както и да не се възпрепятства работата на строителната техника.
Извиняваме се за причиненото неудобство!
scroll back to top
 

Украси дома си и участвай в празничния конкурс „Коледен Созопол”

За поредна година стартира конкурс „Коледен Созопол“, чрез който Община Созопол провокира въображението на всички жители и търси най-добрите идеи за празнична украса.
Нека запалим искрата на доброто настроение и да дадем свобода на креативността си, включете и своите деца, създайте феерия от цветни фигурки и светлини. Нека Коледния дух обхване града, офисите, домовете и сърцата ни.
Община Созопол кани жителите на града да се включат в конкурса „ Коледен Созопол” за оригинална празнична украса на фасадата.
Всички желаещи физически лица, фирми и институции могат да се включат в конкурса като номинират украсено от тях място. За регистрация в състезанието участниците трябва да представят снимки, точен адрес на сградата, име и контакт за обратна връзка. Конкурсните работи се подават на е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 20.12.2021 г.
Снимковият материал ще бъде публикуван във фейсбук страницата Община Созопол/Sozopol municipality, където всеки може да даде оценка на участниците, за да бъдат избрани най-добрите украси.
Конкурсът има състезателен характер, а основни критерии са цялостната концепция на украсата, нейната мащабност и оригиналност.
Участници могат да бъдат всички граждани, фирми и институции.
Няма ограничения за брой обекти, с които един участник може да кандидатства.
Участниците ще получат награди, разпределени в две категории, както следва: „УКРАСА НА ДОМ” И „УКРАСА НА ИНСТИТУЦИЯ”.
Победителите ще бъдат наградени на 22 декември 2021 г. на събитие на коледния базар в Созопол.
Като организатор на конкурса, Община Созопол запазва правото да използва безвъзмездно най-добрите снимки в свои рекламни и информационни материали.
scroll back to top
 

Кметовете на Созопол и Кешан, Турция обсъдиха възможности за съвместно сътрудничество

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев прие днес кмета на турската община Кешан Мустафа Хелваджъолу. Двамата обсъдиха възможностите за съвместно бъдещо сътрудничество между двете общини и работа по проекти през следващия програмен период.
„При разходката ни в Созопол се убедих, че тук туристът може да открие всичко, от което има нужда. Дори сега покрай коледните празници, тук е чудесно.“, коментира г-н Хелваджъолу.
Предстои да се разгледат конкретни идеи за взаимодействие в сферата на културата, инфраструктурата и туризма. Кметовете се обединиха около идеята между двете общини да бъде осъществен редовен обмен на туристическа информация, добри практики и съвместни инициативи, които да популяризират бита, кулинарията и народното творчество на двете страни.
Янакиев и Хелваджъолу обсъдиха възможности за разработване на концепции за облагородяване на обекти като защитени местности и природни богатства, както и работа по проекти за иновативни и „умни“ технологии в градската среда.
scroll back to top
 

Ограничено преминаване на МПС по ул. "Крайбрежна" в Созопол

Поради извършване на дейности по прекарване на електричество до новите понтони на рибарското пристанище в Созопол, Ви уведомяваме, че от днес 7.12.2021 г. до 9.12.2021 г. (четвъртък) преминаването на автомобили по ул. "Крайбрежна" в частта около бариерата ще се извършва в едното платно.
Извиняваме се за причиненото неудобство!
scroll back to top
 

Страница 5 от 383

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

януари 2022
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31