Начало

Община Созопол организира детски шоу спектакъл за всички малчугани

Любимецът на децата Боби шоу, д-р Джакел, Веселият клоун Понко Рапонко, Леденият човек, Буревестников и 3-метровият полярен мечок Миша канят малки, големи и още по-големи да отпразнуваме заедно най-шарения и усмихнат ден – Деня на детето!
????1 юни 2022 г.
????сряда
????10:30 ч.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (den na deteto.jpg)Ден на детето102 Kb
scroll back to top
 

Свободна работна позиция

 

Във връзка с изпълнение на Проект Договор №BG05M9OP001-6.002 по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-6.004 "Патронажна грижа + Компонент 2“ Община Созопол, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“

ОБЩИНА СОЗОПОЛ обявява свободно работно място за следната длъжност:

1.„Служител по дезинфекция“ - 1 позиция на 4-часов работен ден за ЦНСТ – с. Атия

Основни дейности:

- Извършва дезинфекция на работните места и помещенията които се ползват от потребителите на услугите – след всеки потребител;

- Дезинфекцира санитарните помещения, кухненските блокове, коридори и други – от два до три пъти дневно;

- Осъществяване на постоянна дезинфекция около сградния фонд на делегираните услуги;

- Създаване на необходимата организация, за да бъдат ограничени преките контакти между потребителите на услугите;

- Стриктно спазва правилата за употреба на измиващи и дезинфектиращи препарати.

- Спазва правилника за вътрешния трудов ред;

- При необходимост изпълнява и други задачи, възложени във връзка с изпълнение на работата.

Необходими компетентности за всяка от позициите:

Работа в екип – способност да работи с колегите си ефективно;

Ориентация към резултати – способност да планира, организира и контролира собствената си работа по начин, осигуряващ възможно най–добър краен резултат.

Изисквания:

Образователна степен – основно или средно образование;

Заявление и автобиография се подават в Център за административно и информационно обслужване (Фронт-офис) на Община Созопол до 15.06.2022 г.

 

scroll back to top
 

Промяна в организацията на движение се въвежда от 1 юни

От 1.06.2022 г. на територията на град Созопол се въвежда следната организация на движение:
- За движение на МПС се затваря ул. „Ропотамо“ в частта си от пл. „Черно море“ до кръстовището с ул. „Републиканска“ и ул. „Виа Понтика“.
- Южната алея в градската градина (до централен плаж) ще бъде ограничена за движение на МПС чрез автоматична паркинг бариера тип "болард". В интервала между 6:00 ч. и 10:00 ч. болардът ще бъде спуснат и движението ще бъде разрешено за сметоизвозващата машина и доставчиците на заведенията в района, след което звено "Обществен ред" ще следи за неправомерно намиращи се на алеята всякакъв тип моторни превозни средства, а нарушителите ще бъдат санкционирани.
-За движение на МПС се затваря площад „Хан Крум“ в района на Читалището, Археологическия музей и храм „Св.св. Кирил и Методий“.
-Въвежда се промяна в движението по ул. „Кирил и Методий“. В частта си от ул. „Проф.д-р Божидар Димитров“ до ул. „Милет“ отсечката ще бъде с двупосочно движение.
scroll back to top
 

Честит юбилей на почетния граждaнин Иван Бахчеванов!

Кметът Тихомир Янакиев поздрави почетния гражданин на Созопол Иван Бахчеванов за неговия 70-годишен юбилей.
За изключителния принос на художника към Созопол Янакиев го награди с почетен плакет.
Главен уредник на Художествената галерия, член на Съюза на българските художници и високо цененият общественик Иван Бахчеванов има изключително голям принос за утвърждаване авторитета на Художествената галерия като културна институция с национално и международно значение. Неговото творчество и участието му в национални и международни изложби популяризира Созопол и страната.
Иван Бахчеванов е един от най-големите дарители в Созопол. Негови картини, икони и стенописи са дарени на църкви и параклиси не само в административния център, но и на територията на цялата община. Творенията му се множат всяка година и очароват жители и гости на Созопол.
scroll back to top
 

От 1 юни отварят общинските паркинги

От 1 юни в град Созопол в действие влизат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летния туристически сезон.
За периода 01.06 - 30.09.2022 г. ще функционират общинските паркинги. Почасовото платено паркиране в тях ще се осъществява в следните паркинги: Вихрен, Боруна, Рибарски кей, Юг, Света Марина.
Паркирането на леки МПС ще се заплаща спрямо зоната, в която е обособен паркинга, съответно:
Първа зона – територия на Стар град
Пропускът в Стария град отново ще се извършва посредством бариера, като първите 30 минути ще бъдат безплатни, а при по-продължителен престой стойността е:
1 час- 4 лв.
1 денонощие – 24 лв.
Втора зона – паркинги Юг и Рибарски кей
1 час - 3 лв.
1 денонощие - 15 лв.
Трета зона – паркинги Света Марина, Боруна и Вихрен
1 час - 2 лв.
1 денонощие - 12 лв.
При влизане на територията на стар град и на паркингите водачът изтегля билет, на който има визуализиран QR код, дата и час. При напускане е необходимо QR кодът да се сканира на поставеното разплащателно устройство, за да може да бъде извършено разплащането - чрез монети, банкноти и дебитни/кредитни карти.
На паркингите няма да има присъствие на общински служители, разплащането ще се извършва само посредством разплащателни устройства. При възникнала необходимост, може да позвъните на тел.: 0897 013 179.
В средата на месец юни в сила ще влезе и т.нар. „синя зона“, проектът за която обхваща следните улични участъци по:
- Провлак между ул. „Крайбрежна“ и Градска градина;
- Район на Читалището;
- Ул. „Републиканска“ (от пл. „Черно море“ до ул. „Одеса“);
- Ул. „Ропотамо“;
- Ул. „Виа понтика“ ;
- Общински път BGS 1220 ( район плаж Смокиня).
Позволеният максимален престой в „сина зона“ на автомобилите ще бъде 4 часа. Обозначени ще бъдат и инвалидни места, на които също максималният престой ще бъде 4 часа.
Цената за 1 час паркиране в зоната е 2 лв., а заплащането ще се извършва предварително за необходимия часови диапазон посредством паркинг автомати (паркомати) в брой, с дебитна/кредитна карта или онлайн чрез мобилно приложение, сканирайки QR код.
От 1.06.2022 г. на територията на гр. Созопол ще действа репатриращ автомобил тип „паяк“, който ще извършва принудително преместване на неправилно паркиралите автомобили с българска и чуждестранна регистрация.
Преместените пътни превозни средства ще бъдат предавани на отговорно пазене на паркинг „Юг“, находящ се на Стадион „Арена Созопол“. Освобождаването на преместените ППС ще се извършва след заплащане от страна на нарушителя на следните санкции и такси въз основа на чл.151 и чл.152 от Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол:
- за вдигнато, транспортирано и свалено на охраняем паркинг ППС- 80,00 лв.
- за ППС, спрямо което са започнати подготвителни действия за вдигане, но собственикът или пълномощникът се е явил на мястото на нарушението – 40,00 лева.
- за престой в наказателен паркинг се заплаща такса от 3,00 лева на час.
Служителите от Обществен ред ще следят за неправилно паркирани автомобили и при нарушение ще санкционират с фиш съгласно ЗДвП и Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на територията на община Созопол.
scroll back to top
 

Страница 5 от 411

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2022
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930