Начало

Созопол и Корфу с общ проект

Пълна подкрепа от общинските съветници получи докладната на кмета на община Созопол Панайот Рейзи за кандидатстване с проект към Министерството на труда и социалната политика за трансграничен проект с гръцкия град Корфу. Всичките 17 съветници гласуваха община Созопол в партньорство с Общинско дружество на Корфу и Европейски културен форум: Адриатическо- Йонийско дружество да подготви проектно предложение,чиято основна цел е подпомагане социалното включване и стимулиране развитието на социалната икономика в двете крайморски курортни общини.

scroll back to top

продължава>

 

Децентрализацията-успешния път на европейските общини

Любляна- зелената столица на Европа

Делегацията на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС – РБ),  водена от Красимира Германова(председател на общинския съвет в Созопол) председател на Управителния съвет на асоциацията и  Делян Дамяновски(председател на общинския съвет  Мездра), изпълнителен директор на асоциацията проведе пътуващ семинар за обмяна на опит в областта на местното самоуправление в страни от Европейския съюз. В семинара ” Европейски практики в местното самоуправление „ участваха и общинските съветници от Созопол, кметове на населени места в общината и представители на общинската администрация.

scroll back to top

продължава>

 

Безплатни прегледи

На 30 и 31 октомври,вторник и сряда от 9.00 ч.-18.00 часа в сградата на Общински съвет Созопол /партерен етаж/ ще се извършват безплатни, кардиологични прегледи за населението на община Созопол от специалисти на Кардио Център " Понтика" - Бургас.

Записване на тел. 056/893860 от 9-18 часа

scroll back to top
 

Черноморец ще има модерен музей

Най- младият град в страната Черноморец е на път да догони общинския център Созопол с модерна туристическа инфраструктура. С водосвет отслужен от отец Стилиян и в присъствието на председателя на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, кметове на населени места в общината и жители на града, кметовете на община Созопол Панайот Рейзи и кмета на град Черноморец Добри Добрев  направиха символична първа копка на модерен културно- анимационен център, който ще носи името на покровителя на черноморци Свети Никола.

scroll back to top

продължава>

 

Конкурс за лого на кампанията "Бургас - европейската столица на културата 2019"

 

logo-bs

Община Бургас обявява:

Конкурс за изработване на лого на кампанията

„БУРГАС – КАНДИДАТ ЗА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019 ”
     През 2008 г. Община Бургас обяви своята кандидатура за „Европейска столица на културата 2019“. През месец май 2012 г. кметовете на тринадесетте общини от област Бургас подписаха Меморандум за партньорство, с който заявиха готовността си да подкрепят кандидатурата на Бургас като регион с водеща роля на Община Бургас. Към настоящия момент предстои разработване на цялостна културна концепция и реализиране на кампания, която да акцентира върху град Бургас и региона като значим европейски културен център.  

scroll back to top

продължава>

 

Страница 250 от 279

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930