Начало

Созопол отбеляза Деня на Черно море

Ученици от СОУ „ Св. св. Кирил и Методий” изписаха с миди надпис „Бургас 2019“  на Централния плаж в града. Събитието на плажа събра и много жители на града, които изразиха подкрепа на инициативата в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година. С това бе отбелязан и Международния ден на Черно море, като преди това плажът бе почистен от местна неправителствена организация.

scroll back to top

продължава>

 

Наше момче покори Беларус

Беларус има нов герой и това е състезателят на КК”Буши-до”-гр.Черноморец Деян Братков.Той спечели купата Гомеля,най- престижното отличие за каратист в Беларус. Деян Братков бе част от националния отбор и се представи отлично в традиционния турнир за купата на Гомел, в който участваха над 170 каратисти от бившите руски републики - Казахстан, Беларус, Украйна, Русия.Златното момче на Черноморец взриви публиката и стана любимец на Беларус след като спечели безапелационно три двубоя, два от които завършиха с нокаут.Дни наред снимката му не слиза от беларуските медии, които го наричат „българското чудо”.Деян Братков спечели златото в кат. 70 кг. при мъжете, а националният ни отбор се завърна с 4 златни,2 сребърни и 2 бронзови медала.

scroll back to top

продължава>

 

Празник на Народните будители в с. Равна гора

Кметство с. Равна гора и Народно читалище „Изгрев 1929” организират тържествено честване на 1 ноември- Деня на Народните будители. Празникът ще се проведе на 31.10.2012 г.,сряда от 17.00 ч. в салона на читалището.

Празничната програма включва есе за дейността на будителите, рецитал от стихове за велики българи, изпълнения на женска детска и мъжка фолклорни групи и брейк формация към НЧ.”Изгрев 1929”. Празничният концерт включва и индивидуални изпълнения на жители на с. Равна гора.

scroll back to top
 

Министър Нейков подкрепя спортната стратегия на Созопол

Министърът на младежта и спорта Свилен Нейков се срещна с кмета на община Созопол Панайот Рейзи във връзка с амбициозната спортна програма на общината. На срещата присъстваха спортни деятели от града и  изп.директор на ЕАД „Национални спортни бази” към министерството на младежта и спорта Петър Божилов. Преди срещата в кабинета на кмета министър Нейков посети градския стадион, в който тече мащабен ремонт и реконструкция и разгледа Олимпийската база в близост до стадиона. Той сподели впечатленията си ,че в Созопол се изгражда модерен стадион, който може да представя страната ни на всякакви международни спортни събития.

scroll back to top

продължава>

 

Среща на бизнеса с банки за финансиране на проекти

Община Созопол организира среща на представители на бизнеса от региона с „ДСК Булпроджект” и Банка ДСК ЕАД във връзка с възможностите на банковите институции да финансират проекти на местния бизнес по европейските програми. Срещата ще се проведе на 29 октомври,понеделник от 11.00 ч. в Заседателната зала на общинския съвет в Созопол.Финансирани ще бъдат проекти свързани с търговията и различни мерки по Европейските програми.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 248 от 278

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930