Начало

Руски брилянт

Клавирен рецитал на талантливата руска пианистка Анна Шелудко (лауреат на множество международни отличия и преподавател в музикалната консерватория "Н. Р. Корсаков", Санкт-Петербург) ще зарадва ценителите на живото класическо изпълнение.

scroll back to top

продължава>

 

Опасен трафопост излиза извън сградата

Проведохме среща с ръководството на ЕВН веднага след инцидента с трафопоста в Бургас и веднага бяха извършени проверки от техните специалисти на територията на Созопол- съобщи кметът на община Созопол по време на сесията на общинския съвет в отговор на въпрос на общински съветник.

scroll back to top

продължава>

 

Созопол се побратимява с румънския град на Дракула

Общинският съвет единодушно прие предложението на кмета Панайот Рейзи Созопол да се побратими с румънския град Сегешоара,който е известен с това ,че е родния град на  Дракула. В мотивите си пред общинските съветници кметът посочи,че и двата града развиват туризъм на основата на една легенда- за вампирите. И макар румънският вампир да е световноизвестен от години и да вдъхновява производството на редица филми по темата, то созополският никак не отстъпва по слава. Откриването на созополските вампири бе една от трите световни новини за месец юни.

scroll back to top

продължава>

 

Село Росен с нова придобивка

Десетки жители на  Росен присъстваха на официалното откриване на най- новата придобивка на созополското село.Кметът на община Созопол Панайот Рейзи и кметът на с. Росен Иван Динев символично прерязаха лентата на нов мост и асфалтирана улица. Водосвет за здраве и за новопостроения мост отслужи отец Борис Беров в присъствието на председателя на общинския съвет Красимира Германова, кметове на населените места в община Созопол и представители на фирмата- строител.

scroll back to top

продължава>

 

Поздравление от кмета на община Созопол Панайот Рейзи по случай 1 ноември-Деня на народните будители

Уважаеми културни и просветни дейци,

Уважаеми съграждани,

Позволете ми да ви поздравя с  Деня на народните будители!

Този общобългарски празник е изстрадан и утвърден като призив за издигане на националното ни самочувствие, като повод да се поклоним на видните ни възрожденци и родолюбци, вградили своя дух в темелите на съвременна България. Този ден е връзката между миналото, настоящето и бъдещето, защото с традициите и  примера на будителите българската духовност има своите високи съвременни постижения.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 247 от 278

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930