Начало

Прием в доброволния резерв

МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ОБЯВЯВА ПРИЕМ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ЗА СЛУЖБА В ДОБРОВОЛНИЯ РЕЗЕРВ

НА ОСНОВАНИЕ ЗАПОВЕД  № ОХ - 541 ОТ 07.08.2012 г. НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СЕ ОБЯВЯВАТ ДЛЪЖНОСТИ ЗА ДОБРОВОЛЕН РЕЗЕРВ ВЪВ ВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ НА ВИДОВЕТЕ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ, КОИТО ДА СЕ ЗАЕМАТ ЧРЕЗ ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРС В  СВ, ВВС, ВМС КАКТО СЛЕДВА:

scroll back to top

продължава>

 

12 подобекта за пречиствателната станция на Созопол

С подписване на Договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013” от министъра на околната среда и водите Нона Караджова и кметъта на община Панайот Рейзи стартира изпълнението на Проект „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП”.

Проектът предвижда изграждане на инфраструктура за отвеждане и пречистване на отпадъчните води от Созопол и Черноморец и включва общо 12 подобекта на територията на градовете Созопол и Черноморец.

scroll back to top

продължава>

 

Рибарите ще стават еднолични търговци

Новите изменения в Закона за рибарството и аквакултурите бяха обсъдени на работни срещи с директора на Изпълнителната агенция по рибарството и аквакултурите д-р Драгомир Господинов, служители на ИАРА и рибари от Черноморец, Поморие, Царево, Приморско и Ахтопол. На срещата присъстваха представители на браншови организации и местни инициативни рибарски групи от Южното Черноморие. Участие взе и кмета на Созопол Панайот Рейзи.

На срещата бяха разяснени новите промени в Закона за рибарството и аквакултурите, както и начинът на прилагане. Най-обсъждана бе темата относно регистрацията на рибарите като юридически лица и еднолични търговци.

scroll back to top

продължава>

 

Разходка в историята на музиката с Георги Мархолев


Концерт с групата си СЪНРАЙЗ и АLL ACEESS PROJECT и с новият си проект АЛГОРИТЪМЕН БЛУС ще изнесе Георги Мархолев на 18 ти август,събота в Амфитеатъра в град Созопол. Концертът се осъществява със съдействието на община Созопол и е озаглавен "СИЛАТА НА МУЗИКАТА". Георги Мархолев с неговите музиканти ще направят разходка в историята на музиката. Публиката ще стане свидетел на изпълненията на виртуозният китарист и певец на песни от различни жанрове - блус и джаз стандарти, рокендрол, рок, хард -рок, поп, дори и диско, както и негови авторски песни!

scroll back to top

продължава>

 

Чуждестранни студенти учат археология в Созопол


Вече втора година студенти със специалност археология и реставрация от университети от Европа и САЩ участват в летни археологически експедиции на остров Св. Кирик и Юлита. Бъдещите археолози учат занаят под ръководството на Кръстина Панайотова и Теодора Богданова като в продължение на две седмици имат теоретични занимания и практика на терен.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 221 от 242

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2019
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031