Начало

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

на вниманието на всички лица, извършващи хотелиерска дейност

Община Созопол Ви уведомява, че с Решение № 715/17.12.13г., размера на туристическия данък, за всяка нощувка, съобразно категорията на местата за настаняване за предстоящият сезон 2014г. е както следва:

- Категория  1 звезда        – 0,40 лв. за нощувка;

- Категория  2  звезди       – 0,40 лв. за нощувка;

- Категория  3   звезди      – 0,40 лв. за нощувка;

- Категория   4   звезди      – 0,50 лв. за нощувка;

- Категория   5   звезди       – 0,50 лв. за нощувка.

Размера на дължимия данък за календарния месец се определя като броя на  предоставените нощувки за месеца се умножи по размера на данъка.

Дължимия данък се внася до 15-то число на месеца, следващ месеца през който са предоставени нощувките.

 

Община Созопол

 

 

scroll back to top
 

Шумът от заведенията- проблем за туристите

Созопол ще развива круизен туризъм

Традиционната среща в началото на туристическия сезон събра на работна среща представители на местния бизнес и представители на институции, работещи в това направление.Срещата бе организирана от община Созопол и Бургаската регионална туристическа камара. На нея присъстваха кметът на Созопол Панайот Рейзи, председателят на БРТК Иван Иванов, д-р Пачев от Комисията по контрол на храните и Калина Павлова,директор на дирекция „Икономически дейности” в общинска администрация.

scroll back to top

продължава>

 

Посланици от пет страни изучават Созопол

Възможностите на Созопол да развива туризъм целогодишно бе тема на работна закуска, в която участваха кметът на Созопол Панайот Рейзи, посланикът на Кралство Мароко Н.П р. Латифа Ахарбани,посланикът на Франция Н.Пр. Ксавие Лапен Део Кабан,посланикът на Белгия Н.Пр. Аник Ван Калстер,посланикът на Ливан Н.Пр. Фарес Ейд, културното аташе на Румънското посолство Виктор Дедю и почетния консул на Румъния в Бургас Евгения Попеску. На работната среща присъстваха представители на културното министерство и Софийския университет.

scroll back to top

продължава>

 

С наздравица стартира Лято 2014

С популярната ария "Наздравица" от Вердиевото произведение "Травиата" стартира новия туристически сезон в Созопол. Класическото произведение звуча от сцената на читалището в изпълнение на оперните изпълнители от Бургаската опера Шмилена и Георги Султанови.

scroll back to top

продължава>

 

Созопол строи жилищен квартал по европейски стандарти

Започна строителството на ВиК по проект „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП

"Ние сме длъжни да посрещнем нашите туристи, но сме и длъжни да изпълним договорените дейности по договора за безвъзмездна финансова помощ. Община Созопол успя след много труд да привлече тези 72 млн. лева по проект „Интегриран проект за воден цикъл на Созопол – I етап”. Това не би се случило с бюджетни пари, с държавни средства. Ще успеем да приведем градът в облик, подходящ за посрещане на туристи и комфортен за нас, но сме длъжни да свършим строителните дейности по проекта.”- заяви кметът на община Созопол Панайот Рейзи по време на пресконференция за отчитане на хода на проекта и представяне на резултатите, както и бъдещите дейности.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 221 от 319

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

декември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031