Начало

„Кармен от Факултето „ за невъзможната любов

Ансамбълът на легендарната Нешка Робева - "Нешънъл арт", ще гостува в Созопол на 15.08.2013 г.,четвъртък От 20.00 ч. на сцената на  амфитеатър „Аполония” майсторите на танца ще омаят многобройната публика със своя оригинален спектакъл "Кармен от Факултето". Най- новата постановка на Нешка Робева е част от лятната културна програма на община Созопол и входът е безплатен.

scroll back to top

продължава>

 

Откриха лова на пернати

С лов на пъдпъдъци сдружение “Аполония”, което обединява ловните дружинки от Созопол и Равадиново, откри ловния сезон за пернат дивеч. Освен пъдпъдъци  се отстрелват още гургулици, гривеци и бекасини, а като най- емоционален ловците определят лова на бекаси, чиято цена достига до 25 евро за екземпляр. Първият ловен ден беше отчетен като успешен . Слуката беше добра и бяха отстреляни седем пъдпъдъка.

scroll back to top

продължава>

 

ВМС отбеляза 134 години от създаването си

Военноморските сили тържествено отбелязаха 134 години от създаването си. Годишнината бе отбелязана във Бургас, Варна, Добрич,Балчик и Русе, където е поставено началото на българския флот.

На тържествено събрание в Бургас бяха поздравени офицери, матроси и военнослужещи във флота  и бяха отличени за постигнати успехи при изпълнение на воинския си дълг. Поздравления отправиха контраадмирал Румен Николов и комодор Митко Петев. На тържественото събрание гости бяха и представители на местните власти сред които зам. областния управител Евгений Врабчев, кмета на община Созопол Панайот Рейзи и зам. кмета на Бургас Красимир Стойчев.

scroll back to top

продължава>

 

Седмица на руската култура

 

Любими руски филми и популярни песни са само част от Седмицата на руската култура, която община Созопол организира в рамките на лятната си културна програма. От 5 август до 11 август Созопол ще бъде завладян от магията на руската култура, а многобройните гости на курортния град ще могат да видят културните събития безплатно на сцената на амфитеатъра . Филмовият маратон започна на 5 август и продължава на 7 август, 8 август и 10 август от 21.00 часа. С особено голям интерес се очаква концертът на група „Грамофон”, който е на 11 август от 20.00 часа на сцената на амфитеатъра.

scroll back to top

продължава>

 

Археологията на Созопол и Черноморец влизат в правителствена програма

 

Археологическият комплекс „Св. Николай Чудотворец” в Созопол и крепостта Акра в Черноморец ще са част от новата програма за развитие на културно- историческия туризъм, която правителството разработва. Това стана ясно по време на посещението на зам. министъра на културата Велислава Кръстева в Созопол като част от инспекцията на археологическите обекти по Черноморието.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 219 от 287

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2020
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031