Начало

Ремонтът на пътя от с. Росен до хижа Странджа продължава

Ремонтът на пътя от с. Росен до хижа Странджа продължава. Това съобщи кметът на община Созопол Тихомир Янакиев, който след много разговори успя да убеди пътно управление да започне поне частично запълване на дупките.
След кратко преустановяване на ремонтните дейности, днес кметът проведе среща с новоназначения директор на Областно пътно управление-Бургас инж. Живко Димов и благодарение на тяхната добра комуникация, кърпежите по пътя ще продължат.
Това е временно решение, тъй като основният ремонт на този път е включен в проект на АПИ за цялостна рехабилитация на пътя Бургас - Царево, чиято поръчка в момента се обжалва и се очаква изпълнител да бъде избран в началото на есента, след което пътят от х. Странджа до с. Росен ще бъде напълно обновен.
Междувременно Община Созопол започна ремонта на ВиК мрежата по ул. "Яна Лъскова" в с. Росен, с приключването на който дългогодишните проблеми на жителите в района с недостига на вода ще приключат.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (40.jpg)40.jpg228 Kb
Изтегляне на файла (41.jpg)41.jpg228 Kb
scroll back to top
 

СЪОБЩЕНИЕ относно принудително изпълнение на заповед за премахване на незаконен строеж

 

Относно: Принудително изпълнение на заповед за премахване на незаконен строеж „два броя бунгала“, находящ се в поземлен имот /ПИ/ 81178.501.676 по кадастралната карта на гр.Черноморец

Община Созопол УВЕДОМЯВА всички строителни фирми и организации, членове на Камарата на строителите в България, че във връзка с дейността по премахване на незаконни строежи и части от тях, уредена в Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и Наредбата за принудително изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях от Община Созопол, набира оферти от строителни фирми за извършване дейността по премахване на незаконен строеж:
„два броя бунгала“, находящ се в поземлен имот /ПИ/ 81178.501.676 по кадастралната карта на гр.Черноморец“, съгласно влязла в сила Заповед № 8-Z-129/19.01.2016г., издадена от Кмета на Община Созопол.

Със заповедта е разпоредено премахване на два броя бунгала с двускатен покрив, всяко с площ 32.00кв.м.

В 14-дневен срок от публикуване на настоящото съобщение желаещите фирми да представят офертите си във фронт-офиса на Община Созопол или на е-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Повече информация относно вида и местоположението на незаконния строеж може да получите от 9:00 до 12:30 часа, от понеделник до петък в Община Созопол и на телефон 0550/2-57-31.

 

 

scroll back to top
 

Свободна работна позиция на длъжност "служител по дезинфекция"

Във връзка с изпълнение на Проект Договор №BG05M9OP001-6.002 по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-6.004 "Патронажна грижа + Компонент 2“ Община Созопол, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“

ОБЩИНА СОЗОПОЛ обявява свободно работно място за следната длъжност:

1.„Служител по дезинфекция“ - 1 позиция на 8-часов работен ден за ЦОП – гр. Созопол

Основни дейности:

- Извършва дезинфекция на работните места и помещенията които се ползват от потребителите на услугите – след всеки потребител;

- Дезинфекцира санитарните помещения, кухненските блокове, коридори и други – от два до три пъти дневно;

- Осъществяване на постоянна дезинфекция около сградния фонд на делегираните услуги;

- Създаване на необходимата организация, за да бъдат ограничени преките контакти между потребителите на услугите;

- Стриктно спазва правилата за употреба на измиващи и дезинфектиращи препарати.

- Спазва правилника за вътрешния трудов ред;

- При необходимост изпълнява и други задачи, възложени във връзка с изпълнение на работата.

Необходими компетентности за всяка от позициите:

Работа в екип – способност да работи с колегите си ефективно;

Ориентация към резултати – способност да планира, организира и контролира собствената си работа по начин, осигуряващ възможно най–добър краен резултат.

Изисквания:

Образователна степен – основно или средно образование;

Заявление и автобиография се подават в Център за административно и информационно обслужване (Фронт-офис) на Община Созопол до 30.06.2022 г.

scroll back to top
 

Свободно работно място за длъжността „Младши експерт“ в отдел „Инвестиционна политика, екология и проекти”

 

Обява

Община Созопол обявява 1 /едно/ свободно работно място за длъжността „Младши експерт“ в отдел „Инвестиционна политика, екология и проекти”

1.Минималните изисквания за заемане на длъжността:

Цел на длъжността: - следи ежедневно официалните страници на министирствата; търси програми, финансиращи проекти; актуализира познанията си по нормативната база, свързана с проекти и програми; събира и анализира статистическа информация. Участва в:

събирането и класифицирането на всички изготвени проекти, програми и стратегии от общината; анализирането, разработването и изготвянето на програми и стратегии; актуализирането на общинските програми и стратегии; техническата подготовка и техническото обслужване на процедури по възлагане на обществени поръчки; управлението на проекти.

Изисквана минимална степен за завършено образование: Образователно-квалификационна степен "бакалавър".

Професионално направление социални, стопански и правни науки; технически науки.

Професионален опит: не се изисква;

Допълнителни изисквания: компютърни умения, познания по английски език.

2.Необходимите документи за кандидатстване:

2.1. Заявление за участие (свободна форма);

2.2. Копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация;

2.3. Автобиография;

2.4. Копие от документи, удостоверяващи продължителността и областта на професионалния опит;

3.Минимален размер на основна месечна заплата, определена за длъжността – 1200,00 лв.

4. Място за подаване на документите:

Кандидатите подават документите за кандидатстване лично всеки делничен ден от 09:00 часа до 16:00 часа във фронт офиса на общината, град Созопол, пл.. “Хан Крум“ №2.

5. Краен срок за подаване на документите: 30.06.2022 година включително.

6. Етапи на подбора:

6.1. Допускане по документи;

6.2. Събеседване с допуснатите кандидати.

Допуснатите до събеседване кандидати ще бъдат уведомени допълнително за мястото, датата и часа на провеждането му.

С избрания кандидат ще бъде сключен трудов договор на осн. чл. 70, ал. 1, от КТ,  със срок на изпитване 6 месеца, уговорен в полза на работодателя.

 

scroll back to top
 

Децата празнуват своя ден с много щури игри

Малчугани от всички детски градини в общината се забавляваха от сърце на днешния 1-ви юни с любимецът на децата Боби шоу.
Д-р Джакел, Веселият клоун Понко Рапонко, Леденият човек и Буревестников забавляваха със загадки, фокуси и изненади стотиците дечица на летния театър в Созопол, а 3-метровият полярен мечок Миша танцува на сцената с всички хлапета.
Да поздрави малчуганите за един от най-празничните дни в годината - Деня на детето на летния театър бе кметът Тихомир Янакиев. Той им пожела да бъдат здрави и щастливи, и да се насладят на организирания за тях празничен спектакъл.
Празникът, на който присъстваха още председателят на Общински съвет Георги Пинелов и зам.-кметът Тодор Дамянов, завърши с почерпка за всички, осигурена от Община Созопол и спонсорите - производителят на захарни изделия ПОБЕДА АД, склад АЛВЕС, магазините за плодове ДИАНА ПЛОД ООД, ВЕГАС - М, ДАФНЕ И КО и АТАНАСОВ НЕТ, ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА ЛЕКСИКОН, Баничарница ИСМАИЛ БОШНАКОВ, Хранителен магазин ЧЕРИ, ДИОНИС-91 ЕООД, Сладоледи от ФРОНЕРИ БЪЛГАРИЯ ЕООД и Минерална вода БЯЛА ВОДА.
Цветен и усмихнат е празничният 1-ви юни и в с. Крушевец. Със щури и забавни игри, музика и танци малчуганите отбелязаха своя празник, а кметът на селото Милка Стамболиева поздрави всички присъстващи като им пожела здраве и безгрижно детство.
Организатори на събитието бяха Кметство Крушевец и НЧ "Светлина".
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (DSC_0459.JPG)снимка 14448 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0467.JPG)снимка 23412 Kb
Изтегляне на файла (282148306_728174375303429_6883282280294175258_n.jpg)снимка 3348 Kb
scroll back to top
 

Страница 3 от 411

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2022
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930