Начало

Приемна на г-н Янакиев в с. Атия

На 19.10.2021 г. (вторник) в сградата на Кметството в с. Aтия, от 17:00 ч. до 18:00 ч., кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев ще проведе приемна за жителите на селото, на която те да поставят своите проблеми, въпроси и предложения.

scroll back to top
 

Тихомир Янакиев е кмет на годината в категория „Smart city”

Кметът на Община Созопол спечели първото място в категорията „Smart city”, раздел „Малка община“, в организирания за девета поредна година конкурс „Кмет на годината“.

На специално създадената за националния конкурс платформа, българите дават своя глас и така изразяват гражданската си позиция като поставят оценка на работата на кметовете и техните екипи. Организатор е националната медия Kmeta.bg, според която тазгодишната надпревара се е превърнала в една от най-оспорваните в историята на конкурса.

Церемонията по награждаване се проведе преди минути в София, а Тихомир Янакиев се включи с видео на живо, за да благодари на организаторите и на всички, които са го подкрепили със своя глас. "Поредното признание за Община Созопол е потвърждение, че знаем как да правим нещата по правилния начин.“, допълни той.

Созопол не случайно попада в тази категория, тъй като е в крак с модерното време и се стреми към дигитализация, допълвайки и развивайки всичко направено до момента. Има изградена система за видеонаблюдение, която предстои да бъде разширена, за да се обхванат всички населени места. Общинска администрация предлага над 145 електронни услуги, поддържа актуална информация в социалните мрежи, а новият сайт, който се разработва през настоящата година, ще стартира съвсем скоро.

На своите туристи Созопол предлага безплатни wi-fi зони и мобилно приложение с информация за услуги и емблематични обекти. Последните промени са в общинските паркинги, които вече са снабдени със специализирани LPR камери за разпознаване на регистрационните номера, а автоматизирана система за управление на паркоместата е в услуга на собствениците на хотели и къщи за гости на територията на Стария град.

Smart технологиите са нашето бъдеще и администрациите трябва да се стремим да оптимизираме услугите си, за да улесняваме гражданите. Категорично има още много неща, които трябва да развием, но важно е, че погледите ни са обърнати в тази посока. Силно оценявам тази награда, защото тя е следствие на положителния вот на моите съграждани. Това ми дава още повече желание и сили да работя и развивам родния си град.“, коментира Янакиев.

scroll back to top
 

Съобщение/

Поради метеорологичната обстановка мероприятията по благоустройство на детска площадка "Кита" ще се се проведат на 23.10.2021 г. (събота) от 10:30 часа.

scroll back to top
 

Поздравителен адрес на Кмета по повод Деня на българската община

Уважаеми служители на Общинска администрация,
Уважаеми общински съветници,
Скъпи жители на община Созопол,
За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай Деня на българската община – 12 октомври!
Настоящето изправя всички нас пред ред предизвикателства, пред ежедневно вземане на трудни решения с цел постигане на стабилното бъдеще на нашата община. Благодаря на всички служители на Общинска администрация, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места за всеотдайността и неуморния труд, за отговорността, с която подхождате, за да можем всички ние, изпълнявайки отговорната си обществена роля, да отговорим на очакванията на гражданите и да изпълним своя дълг!
Благодаря на всички Вас, жителите на община Созопол, за успешното взаимодействие с общинската администрация, за проявеното търпение, за обективността и критиката, защото само с диалог, можем да градим нашето общо бъдеще, отстоявайки правото на гражданите да имат по-високи стандарти и качество на живот!
Честит празник!
ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
Кмет на Община Созопол
scroll back to top
 

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПРОЕКТА ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА "КИТА"

 

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПРОЕКТА ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА "КИТА"

Община Созопол изпълнява проект за благоустрояване на детската площадка „Кита“ който касае рехабилитация и обновяване на обществени озеленени площи за широко ползване. Предвидено е обособяване на детски кът, обновяване на зоните за отдих, почистване на емблематичната за парка фигура – каменния Кит-пързалка.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 1 от 372

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

октомври 2021
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031