НачалоИкономически дейностиТуризъмУредбаЗадължения на хотелиерите и ресторантьорите

Задължения на хотелиерите и ресторантьорите

Задължения на хотелиерите и ресторантьорите

ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ХОТЕЛИЕРИТЕ И РЕСТОРАНТЬОРИТЕ:

 

Всяко лице, извършващо хотелиерство  и/или  ресторантьорство е длъжно:

 

  • да предоставя туристически услуги, отговарящи на изискванията за определената категория на обекта;
  • да извършва съответната дейност само в категоризиран туристически обект;
  • да постави в близост до входа на туристическия обект табелата за звездната категория и табела с информация за наименованието и седалището на фирмата, работното време на обекта, имената на лицето, управител на обекта;
  • да спазва българското законодателство, уреждащо престоя на туристи на територията на РБългария;
  • да обяви цените на нощувките и на другите предлагани услуги чрез ценоразпис, поставен на видно за потребителите място, в близост до рецепцията и във всяка стая;
  • да състави ценоразписи: лист-меню за кухненската и сладкарската продукция, и карт-меню за алкохолни и безалкохолни напитки със съответните продажни цени и грамажи;
  • да обявяви цените на предлаганите услуги в левове, изписани четливо и разбираемо, и да не  въвежда потребителите в заблуждение;
  • за всяка продажба се издава документ, който съдържа данни за датата на продажбата, вида на услугата и цената;
  • да сключва договори само с туроператори, туристически агенти, хотелиери и ресторантьори, удостоверили правото си да извършват съответния вид туристическа дейност;

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

tr.han

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

ноември 2017
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930